Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Aluminium schuifdeur

Schuifdeuren vind je het meest terug in modernere woningen. Perfect bij dat moderne concept past een aluminium schuifdeur. Het materiaal geeft een extra moderne toets aan een modern interieur. Daarnaast is aluminium ook een erg sterk materiaal waaraan weinig onderhoud is én aluminium gaat ook heel lang mee.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvende offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Voordelen en nadelen van aluminium schuifdeuren

Voordelen

  • Er is weinig onderhoud aan aluminium. Zo hoef je een schuifdeur uit aluminium nooit te schuren of met allerlei producten te bewerken.
  • Aluminium isoleert erg goed. Ruimtes van elkaar afscheiden met een schuifdeur geeft soms problemen met isolatie. Aluminium zorgt er dus ook voor dat de ruimte waarin je zit goed warm blijft.
  • Ideaal voor gezinnen met kinderen of dieren, doordat aluminium zo’n sterk materiaal is.
  • Erg licht. Daardoor is aluminium makkelijk te gebruiken door iedereen.

Nadelen

  • Aluminium is een duurder materiaal.
  • Erg beperkt qua uitzicht. Vaak slechts verkrijgbaar in één enkele kleur en overschilderen is erg lastig.

 

Aluminium schuifdeur kostprijs

Een schuifpui of schuifdeur schelen niet altijd heel veel in prijs. De kostprijs van aluminium schuifdeuren hangt voornamelijk af van de wensen die je hebt. Kies je voor een schuifdeur uit alleen maar aluminium, of uit verschillende materialen? Opteer je voor glas in de schuifdeur? Dan zal je ook wat meer moeten betalen.

Andere meerkosten zijn de grootte van de schuifdeur, eventuele extraatjes en natuurlijk ook de plaatsingskost.

 

Mogelijkheden aluminium schuifdeur

Een schuifdeur die volledig uit aluminium bestaat zal je niet gauw vinden. Meestal bestaat de omlijsting (het kozijn) en de tussenschotjes uit dit materiaal, maar wordt voor de rest gekozen voor een ander materiaal. Een volledige deur uit aluminium zou trouwens enorm duur zijn.

Veel wordt gewerkt met een constructiecombinatie van houten panelen met een aluminium omlijsting. Echter wordt nog het meest gekozen voor aluminium kozijnen met daarin een vorm van glas. Om je privacy te garanderen kan je kiezen voor een ondoorzichtige glassoort zoals melkglas of mat glas.

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.