Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Glazen schuifdeur

Bij het glas van een schuifpui is het belangrijk om de glassoorten na te gaan, aangezien ze van belang zijn voor een goede isolatie. Bij schuifdeuren is dit echter niet het geval, omdat er geen al te groot temperatuurverschil tussen beide zijden van de deur is. Dat komt natuurlijk omdat een schuifdeur een binnendeur blijft.

Voor een glazen schuifdeur wordt daardoor best niet gekozen voor een al te zwaar glas, zoals hoogrendementsglas of dubbel glas. Een dikkere, enkele glazen schuifdeur is al goed genoeg.
Gelukkig heb je wel verschillende mogelijkheden om die glazen schuifdeur van je mooi te versieren.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvende offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

schuifdeur-in-glas

 

Mogelijkheden met een glazen schuifdeur?

Met of zonder kozijn?

Vrijwel alle schuifdeuren zijn gemaakt uit één en hetzelfde materiaal. Bij een glazen schuifdeur hoeft dit niet. Je kan kiezen om een schuifdeur te kiezen die enkel en alleen uit glas bestaat, maar je kan evengoed kiezen voor een houten schuifdeur met daarin enkele (of één groot) glazen panelen.
Deze houten omranding is de omlijsting of het kozijn van de schuifdeur.

 

Melkglas

Glas heeft tegelijkertijd een voordeel en een nadeel. Het creëert een open loft gevoel doordat alle deuren doorzichtig zijn, maar behoudt tegelijkertijd wel de opgewekte warmte van één bepaalde kamer. Anderzijds heb je door deze glazen wanden wel geen of veel minder privacy. Zeker op bepaalde plekjes (slaapkamer, toilet) is dit vervelend.

Gelukkig kan je ook nog altijd kiezen voor melkglas. Het glas laat nog steeds heel wat licht door maar is afgewerkt met een speciale coating waardoor je er niets meer door ziet. De typische kleur van dit glas is grijsblauw.

Je ziet deze deuren ook vaak terugkomen in schuifdeuren van kasten.

 

Gekleurd glas

Nog een manier om je privacy blijven te behouden! Gekleurd glas is niet zo afsluitend als melkglas, want je blijft er nog steeds door zien. Maar het wordt in ieder geval al een stuk bemoeilijkt. Als je jouw privacy en die van anderen echt wil respecteren, bestaat daar gelukkig nog een extra oplossing voor. Een gekleurde deur met een matte finish.

 

Mat glas

Een matte glazen schuifdeur is trouwens al een mogelijkheid op zichzelf. Het heeft een beetje weg van melkglas, maar behoudt eerder de oorspronkelijke witgrijze kleur van het glas. Deze deur laat ook nog heel veel licht door, maar zorgt ervoor dat je er niet meer door kan kijken.

 

Versiering voor je glazen schuifdeuren

Voor moderne, of klassiek, ogende schuifdeuren kan je nog een extra ‘touch’ toevoegen. Door het glas te laten zuren of etsen.

Gezuurd glas lijkt een beetje op gezandstraald glas, maar heeft twee vlakke zijden. Hierdoor zijn ze iets makkelijker te onderhouden.

Geëtst glas komt voor wanneer je een deel van het glas nog steeds doorzichtig wilt laten zijn, maar een ander deel wilt voorzien van een tekening of een ondoorzichtig ‘paneel’ in het glas.

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.