Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Aluminium Schuifpui

Aluminium is een ijzersterk materiaal. Het is dan ook niet vreemd dat de aluminium schuifpui tot de meest kwalitatieve en beste schuifpuien hoort! Door de unieke opbouw, waarbij kokers uit aluminium werden gevormd en met elkaar verbonden door hoekverbindingen, scoort aluminium ook nog eens het beste op wind- en waterdichtheid! Meer over de aluminium schuifpui lees je in onderstaande artikel.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvende offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Aluminium schuifpui voordelen en nadelen

We zijn vol lof over schuifpuien uit aluminium. Maar alleen voordelen opsommen willen we ook niet doen! Kom hier dus zowel de voor- en nadelen van dit sterke materiaal te weten.

Voordelen

  • Zelden onderhoud nodig. Een aluminium schuifpui hoeft niet te worden geschuurd of ingesopt met allerhande middeltjes. Eens het er staat ben je goed voor enkele tientallen jaren!
  • Uitstekende vochtwering en warmtewering. Je zal nooit vocht in huis hebben, en door zijn isolerende werking bespaart aluminium je ook nog eens op je energiefactuur!
  • De kleur is permanent! Dit kan een voor- en nadeel zijn. Je hoeft er nooit meer overheen te gaan schilderen, maar je zit natuurlijk wel vast aan die bepaalde kleur…
  • Ijzersterk materiaal! Aluminium kan tegen een stootje… Of enkele!
  • Een schuifpui uit aluminium is een licht materiaal. Hierdoor is het makkelijker en sneller te installeren én makkelijker open te schuiven.

Nadelen

  • Relatief duur in vergelijking met de schuifpui uit hout.
  • Een aluminium schuifpui is niet makkelijk overschilderbaar.
  • Een eventueel nadeel: aluminium past niet bij iedere stijl van een woning.

 

Aluminium schuifpui kosten

Als je de andere artikels al hebt nagelezen, kon je al ramen hoeveel een schuifpui uit hout of kunststof ongeveer kost. Eigenlijk zijn de aluminium schuifpui prijzen heel gelijkaardig aan dat van een schuifpui uit PVC.

De kost van een aluminium schuifpui hangt ook dit keer weer af van heel wat factoren. De grootte, het type glas, de extras die je kiest, de plaatsingskosten, extra beveiliging, … zullen allemaal de prijs beïnvloeden!

Aangezien wij niet weten hoe je jouw schuifpui er wilt laten uitzien en wat je allemaal wilt, kunnen we alleen maar adviesprijzen geven. Reken tussen 800 en 4000 euro voor een schuifpui uit aluminium.
Prijzen kunnen altijd hoger of lager liggen! Focus je dus niet alleen op deze richtprijs.

 

Aluminium schuifpui plaatsingskosten

Een schuifpui laat je best plaatsen door een bekwaam vakman. Waarom? Om de eenvoudige reden dat je over heel wat vakkennis moet beschikken om deze klus tot een goed einde te brengen! Een schuifpui is ongelooflijk zwaar, moeilijk te installeren en er zit heel wat glas in die je natuurlijk niet wilt breken…

Meestal zit de plaatsingskost trouwens al bij een aluminium schuifpui inbegrepen en als dat niet zo is, dan is deze meerkost vaak te verwaarlozen.

Via het onderstaande formulier kan je een prijsofferte aanvragen in minder dan 30 seconden! Daarvoor krijg je een gedetailleerde infobrochure terug met prijzen op maat van jouw wensen en dat helemaal gratis en zonder aankoopverplichting!

 

Offertes ontvangen?

Schuifpui plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.