Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Stalen schuifdeur

Een stalen schuifdeur is stoer, maar tegelijkertijd ook elegant. Zo’n unieke binnendeur komt helemaal tot z’n recht in moderne woningen of een ruime loft. Wil jij graag een stalen schuifdeur in je wand integreren? Dan ben je vast benieuwd naar de verschillende mogelijkheden. Hoe kan je je schuifdeur in staal vormgeven? Hoeveel betaal je hiervoor? En waarom laat je ze beter op maat maken? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar:
Hoe stalen schuifdeur op maat samenstellen?
Prijs stalen schuifdeur
Waarom vertrouwen op een vakman?
Alternatieven stalen schuifdeuren
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een stalen schuifdeur?

Een binnendeur met schuifdeursysteem is een unieke realisatie die je interieur meteen extra karakter geeft. Waarom kies je voor een schuifdeur in staal wanneer je ook voor aluminium, hout of PVC kan kiezen? We zetten de troeven van staal voor jou op een rijtje:

 • Duurzaam & robuust: smeedijzer is ijzersterk. Het is daarom een geliefd materiaal om ramen en deuren mee te realiseren, want beschadigingen vallen niet zo gauw op. Bovendien blijft gegalvaniseerd staal jarenlang mooi en is het onderhoudsarm.
 • Luxueus uitzicht: staal heeft een stoere en industriële, maar tegelijkertijd elegante uitstraling. Daarom oogt een stalen schuifdeur vaak strak en modern. Deze eigentijdse, modieuze uitvoering laat ongehinderd al het daglicht binnen.
 • Veilig: kies je voor staal? Dan is je deur vervaardigd uit een inbraak- en brandveilig materiaal (beschikbaar in de categorieën 30, 60 en 90). Bouw je graag extra zekerheid in? Kies dan ook nog voor inbraakveilig glas.
 • Diverse vormgevingsmogelijkheden: design, retro of klassiek? Met een strak glasoppervlak of liever ingedeeld in mondriaanse glasvlakken? Je schuifdeur in staal is verkrijgbaar in verschillende stijlen, afmetingen, kleuren, uitvoeringen,…. Ontdek er hier meer over.
 • Thermische isolatie: de slanke, ranke profielen sluiten naadloos aan met de beglazing. Bepaalde fabrikanten verwerken een thermische onderbreking van kunststof in hun profielen, waardoor de kans op koudebruggen kleiner is.

Stalen schuifdeur op maat laten maken? Neem dan contact op met een expert. Hij adviseert je en plaatst  je binnendeur volgens de regels van de kunst. Interesse? Ontvang gratis offertes.

stalen schuifdeur zwart

 

Hoe stel ik mijn stalen schuifdeur op maat samen?

Hebben de vele troeven van staal je overtuigd? En wil je nu graag zelf een stalen binnendeur met schuifdeursysteem in huis? Stel jezelf dan de onderstaande vragen bij de vormgeving:

 

1. Gaat het over een binnen- of buitentoepassing?

Woon je in een ruime loft en droom je van een originele, mooie binnendeur waarmee je toch wat privacy kan creëren tussen je leefruimte en slaapkamer? Dan kan dat met een schuifdeur van staal. Daarbinnen heb je een heel scala aan vormgevingsmogelijkheden waaruit je kan kiezen. Wil je graag veel lichtinval? Kies dan voor een stalen schuifdeur met glas.

LET OP: schuifdeuren in staal kan je ook buitenshuis plaatsen. Denk maar aan een serre of tuinkamer met stalen frame. Plaats je echter een deur in de buitenschil van je woning? Dan moet je rekening houden met de isolatiewaarde van het schuifraam. Een vakman is op de hoogte van de isolatie-eisen.

 

2. Bestaande binnendeur vervangen of nieuwe schuifdeur plaatsen?

Deze vraag bepaalt voornamelijk de omvang van de werken. Vervang je een oude binnendeur? Dan kan je de nieuwe deur in de bestaande opening plaatsen. Wil je echter een nieuwe doorgang maken tussen 2 kamers? Dan kan het kostenplaatje hoog oplopen. Niet alleen moet je een gedeelte van de muur uitbreken, maar je dient bovendien ook te achterhalen of dit bouwkundig is toegestaan.

BELANGRIJK: ga dus nooit zomaar kappen in je muren. Het kunnen draagmuren zijn. De gevolgen van onvoorzichtig verbouwen zijn in dit geval nefast. Vertrouw daarom op het vakmanschap van een ramen- en deurenspecialist. Win professioneel advies in bij verschillende experten.

 

3. Hoe moet je stalen schuifdeur eruit komen te zien?

Bovenstaande beslissingen bepalen vooral hoe ingrijpend de klus wordt. Heb je een goed idee van de afmetingen van je binnendeur? Dan kan je die nu volledig naar wens laten vormgeven:

 • Kleur profielen: zwart staal is de meest klassieke uitvoering. Toch kan je je profielen ook in andere RAL-kleuren laten lakken. Denk maar aan een stalen schuifdeur in brons, grijs of zelfs wit. Kies voor een tijdloze realisatie die past bij de uitstraling van je interieur.
 • Beglazing: de thermische kwaliteiten van je project hangen sterk af van het type glas dat in de constructie geplaatst wordt. Wil je aan de laatste isolatie-eisen beantwoorden? Dan kies je het best voor HR++ of HR+++-beglazing. Zeker wanneer het buitendeuren of schuiframen in staal betreft.
 • Vormgeving glas: het glas in je stalen schuifdeur kan je laten vormgeven in verschillende compartimenten (rechthoeken) of afwisselend met dichte panelen. Ook de afwerking van je glas is volledig naar wens aan te passen: melkglas, gezandstraald glas, glas-in-lood, … Het is allemaal mogelijk.
 • Schuifdeursysteem: dit bepaalt hoe je je schuifdeur precies opent. Er bestaan bv. systemen met 1 of meerdere rails, je kan de rails onzichtbaar wegwerken, binnenshuis de vleugels tussen 2 wanden laten verdwijnen, … Monteer je 2 deuren naast elkaar? Dan heb je een dubbele schuifdeur.
 • Hang- en sluitwerk: het lijkt misschien niet zo, maar de scharnieren en handgrepen hebben een doorslaggevende invloed op het eindresultaat. Dit bepaalt bijvoorbeeld of je stalen schuifdeur eerder een cottage-achtige sfeer ademt of daarentegen past in een hypermodern appartement.

 

TIP: kies voor een stalen schuifdeur op maat

Benieuwd of een stalen schuifdeur in brons mooi oogt in je woning? Wil je graag een dubbele stalen schuifdeur in huis? Of heb je kinderen en lijkt een stalen schuifdeur met softclose je een veiliger idee? Neem dan meteen contact op met een ervaren ramen- en deurenspecialist voor een uitvoering op maat. Hij denkt graag met je mee, bestudeert de uitvoerbaarheid van je wensen, vervaardigt je schuifdeur op professionele wijze en plaatst deze volgens de regels van de kunst.

Ramen- en deurenspecialist nodig? Dat kan! Vul het aanvraagformulier in en ontvang na enkele werkdagen 2 à 3 offertes op maat. Start hier je aanvraag.

 

Prijs stalen schuifdeur

De kosten voor een stalen schuifdeur hangen vooral af van de afmetingen, het type beglazing, … Aan alle voordelen van smeedijzer en z’n exclusieve look hangt een behoorlijk prijskaartje. Gemiddeld betaal je tussen de € 1.400 à 2.000 per m² (excl. btw, incl. beglazing & plaatsing) voor een schuifdeur in staal.

BELANGRIJK: dit is een richtprijs. Gaan er nog ingrijpende werken aan het plaatsen van je stalen schuifdeur vooraf? Dan zullen de kosten per vierkante meter hoger liggen. Wil je graag weten wat je project je uiteindelijk gaat kosten? Dan vraag je beter meerdere prijsoffertes aan via onze gratis offertedienst.

 

Kan ik de kosten voor mijn stalen schuifdeur drukken?

Wist je dat je als particulier voor het plaatsen van isolerende ramen en deuren de ISDE-subsidie kan aanvragen? Zo kan je alvast wat besparen op je nieuwe schuifdeur. Wil je graag meer weten? Dan kan je terecht bij je ramen- en deurenspecialist. Hij bezorgt je bovendien ook de nodige documenten om je subsidieaanvraag in orde te brengen.

TIP: ben je echt verknocht aan de tijdloze, industriële look van staal? Maar ligt het bedrag voor zo’n realisatie je toch wat te hoog? Dan ben je vast benieuwd naar de mogelijke alternatieven.

 

stalen schuifdeur
Vanwege z’n isolerende kwaliteiten en moderne look is staal ook een geliefd materiaal om schuifpuien in te vervaardigen.

 

Waarom vertrouwen op een vakman?

Een ervaren klusser kan een schuifdeur in staal bestellen en zelf plaatsen, maar we raden het doorgaans af. Vertrouw de werken toe aan een ramen- en deurenspecialist? Dan ben je verzekerd van…

 • Advies op maat: een stalen schuifdeur voor je woonkamer? Of toch eerder een buitentoepassing in staal op het oog? Wat je project ook is of welke uitvoering je ook wenst, met een vakman bekom je het mooiste resultaat. Hij onderzoekt o.a. de mogelijkheden, meet alles op, houdt rekening met je wensen, …
 • Ontwerp op maat: na het verkennend gesprek en de voorafgaande inspectie gaat hij aan de slag met alle informatie. Pas dan kan hij je schuifdeur geheel volgens jouw wensen en noden samenstellen.  Zo ontstaat een mooie schuifdeur in staal die jarenlang als een echte blikvanger fungeert.
 • Kwalitatieve materialen: een professional werkt enkel met de beste materialen die hun duurzaamheid al hebben bewezen. Op die manier ben je zeker van een mooi eindresultaat.
 • Service: advies nodig? Ondervind je problemen met je schuifdeur? Of merk je schade op na de plaatsing? Dan kan je zeker terecht bij de vakman die je project heeft uitgevoerd. Zij zijn verzekerd tegen eventuele schade, een voordeel dat je niet hebt als doe-het-zelver.
 • Financiële voordelen: werk je samen met een vakman? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden genieten van financiële voordelen, zoals de ISDE-subsidie. Bovendien bezorgt hij je de nodige documenten en helpt hij je graag verder bij je aanvraag.

TIP: vraag meerdere offertes aan

Een stalen schuifdeur met glas? Of eerder nieuwsgierig of het mogelijk is om een stalen schuifdeur buiten te plaatsen? Voor al deze opdrachten kan je terecht bij een ramen- en deurenspecialist. Wist je trouwens dat je flink kan besparen door verschillende offertes naast elkaar te leggen? Je haalt namelijk voordeel uit het vergelijken van verschillende prijzen, realisaties, materialen, adviezen, uitvoertermijnen, …

Verschillende offertes vergelijken? Vul het aanvraagformulier in en kom binnen enkele werkdagen in contact met professionals actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

Alternatieven voor stalen schuifdeuren

Stalen schuifdeuren zijn prachtig en geven je interieur meteen een luxueuze uitstraling. Maar wat als je het prijskaartje iets te hoog vindt? Dan kan je kiezen voor 1 van de onderstaande alternatieven:

 

ALTERNATIEF 1: steellook schuifdeur in aluminium

Wil je graag die industriële stijl nastreven, maar is smeedijzer te duur? Dan is een steellook schuifdeur in aluminium het ideale alternatief. Qua kwaliteit hoeft aluminium niet onder te doen ten opzichte van staal. Dit metaal levert ook goede thermische isolatieprestaties en is stevig genoeg voor grotere raampartijen. Let wel, aluminium is zeer populair als buitenschrijnwerk, maar net vanwege de mogelijkheid om een authentieke steellook te creëren, tref je ze ook vaker binnenshuis aan.

Prijs: € 1.100 à 1.500 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Vraag gratis offertes aan.

 

ALTERNATIEF 2: steellook schuifdeur in hout

Wist je dat je ook met een houten schuifdeur smeedijzer kan nabootsen? In dit geval wordt het deurkader behandeld met speciale lak of verf. Het resultaat is een sierlijke en onderhoudsvriendelijke binnendeur, maar in een budgetvriendelijkere uitvoering. Wat het ontwerp betreft, heb je evenveel keuzemogelijkheden als bij stalen deuren: varieer bv. met de glasvlakken, kies een unieke deurgreep, ga voor een dubbele schuifdeur, …

Prijs: € 1.000 à 1.400 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Vraag gratis offertes aan.

 

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.