Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Schuifdeur in wand

Wil je zoveel mogelijk ruimte besparen in je huis? Overweeg dan een schuifdeur in de wand in plaats van een scharnierende deur. Dit zijn schuifdeuren die je gemakkelijk en eenvoudig in een holle gipswand of spouwmuur schuift. Wat zijn de voordelen van dit soort schuifdeuren? En hoeveel kosten ze? Dit én meer lees je hier!

Ga snel naar:
Voordelen schuifdeur in wand
Mogelijke materialen
Kosten schuifdeur in wand
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Hoe werkt een schuifdeur in je muur?

Een schuifdeur in je wand bestaat uit een aantal onderdelen: een aluminium profiel met staanders, het railsysteem, een deurstopper en natuurlijk de schuifdeur zélf. Deze werkt een vakman doorgaans af met gips of pleisterwerk bij nieuwbouw.

Wil je echter een schuifdeur in een bestaande muur? Dan moet deze over de nodige spouwruimte beschikken. Je kan een bestaande muur namelijk niet zomaar in twee delen splitsen. Een mogelijke optie is dan nog een voorzetwand. Al geef je dan wel wat woonruimte op.

Wil je een schuifdeur in je muur plaatsen? Vind de juiste vakman voor jouw project via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag hier.

schuifdeur in wand

 

Voordelen schuifdeur in wand

Kies je voor een schuifdeur die in de wand verdwijnt? Dan profiteer je van een breed scala aan voordelen. Een kort overzicht van de voornaamste pluspunten:

  • Geen ruimteverlies: een schuifdeur in je muur neemt in principe geen woonruimte in beslag. Dit in tegenstelling tot normale opendraaiende deuren of een schuifdeur die met het railsysteem aan de muur hangt. Gaat het echter om een bestaande muur? Dan moet je doorgaans wel wat ruimte opgeven om een voorzetwand te plaatsen.
  • Strakke uitstraling: schuifdeuren zien er sowieso al strakker uit dan standaard binnendeuren, en al helemaal als je deze deels of volledig in je muur kan laten verdwijnen.
  • Veel opties: schuifdeursystemen zijn op vele manieren in de wand te verwerken. Zo zijn er verschillende materialen beschikbaar voor de schuifdeur, kies je voor een enkele of dubbele schuifdeur, … Een vakman geeft je graag een overzicht van alle mogelijkheden. Kom in contact met een ervaren vakman.
  • Goede isolerende werking: een schuifdeur sluit net zo goed af als een standaard deur met scharnieren. Als gevolg profiteer je van een minstens zo goede thermische én akoestische isolatiewaarde.

 

Mogelijke materialen

Een van de belangrijkste keuzes is het materiaal voor de schuifdeur zélf. Een overzicht met de mogelijkheden:

 

1. Stalen schuifdeur in wand

Staal is vrij prijzig, maar daar krijg je dan een strak design en luxe voor terug. Zo is het de stevigste optie voor deuren en past het perfect binnen een industrieel interieur. Een populaire keuze is zwart staal. Echter is het wel belangrijk dat je rekening houdt met het gewicht, aangezien staal de zwaarste optie is voor schuifdeuren.

Richtprijs: € 1.700 – 2.500 (excl. btw en plaatsing)

 

2. Glazen schuifdeur in wand

Glas heeft een moderne, open uitstraling. Zelfs als je de deur dichtschuift blijf je genieten van hetzelfde uitzicht. Daarnaast is glas goed te combineren met stalen, aluminium of houten profielen.

Richtprijs: € 800 – 1.500 (excl. btw en plaatsing)

 

3. Houten schuifdeur in wand

Wil je een schuifdeur in je wand met een authentieke en natuurlijke uitstraling? Kies dan voor hout als materiaal. Ook is het een ideale basis voor verschillende vormen, kleuren en afwerkingen. Let wel: hout vergt op termijn wat meer onderhoud dan andere schuifdeur materialen.

Richtprijs: € 600 – 1.000 (excl. btw en plaatsing)

 

4. Aluminium schuifdeur in wand

Aluminium is een mooi alternatief voor staal, vooral als de gewenste schuifdeur wat grotere afmetingen heeft en staal te zwaar zou zijn. Aluminium schuifdeuren zijn bijna net zo stevig als stalen varianten, maar tegelijkertijd een stuk lichter. De profielen zijn daarom ook dunner uit te voeren voor een elegante uitstraling.

Richtprijs: € 1.400 – 2.200 (excl. btw en plaatsing)

 

TIP: combineer materialen voor een unieke uitstraling

Twijfel je tussen de verschillende beschikbare materialen voor je schuifdeurwand? Keuzestress is geen probleem, aangezien je makkelijk meerdere materialen kan combineren Een vakman geeft je graag meer advies. Vind een schrijnwerker in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

Kosten schuifdeur in wand

Wat is de prijs voor een schuifdeur in je wand? Gemiddeld mag je rekenen op een richtprijs van € 600 – 2.500 (excl. btw en plaatsing). De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan het gekozen materiaal voor de schuifdeur, de afmetingen, of je voor een enkele of dubbele deur kiest, …:

Soort schuifdeurGemiddelde prijs (excl. btw en plaatsing)
Stalen schuifdeur€ 1.700 - 2.500
Glazen schuifdeur€ 800 - 1.500
Houten schuifdeur€ 600 - 1.000
Aluminium schuifdeur€ 1.400 - 2.200

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. De kosten verschillen niet alleen per project, maar ook van schrijnwerker tot schrijnwerker. Vergelijk daarom vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.