Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Schuifdeur badkamer

Op zoek naar een stijlvolle realisatie voor de toegang naar je badkamer? Een schuifdeur behoort dan zeker tot de mogelijkheden. Deze optie is vooral ideaal voor kleinere badkamers waar je niet al te veel ruimte over hebt voor een openslaande deur. Ben je benieuwd naar de uitvoeringen, prijzen en de mogelijke alternatieven voor een badkamer schuifdeur? Lees dan gerust verder!

Ga snel naar:
Hoe schuifdeur voor badkamer samenstellen?
Schuifdeur badkamer: kosten
Waarom kiezen voor een badkamerspecialist?
Mogelijke alternatieven
Ontvang vrijblijvend 2 à 3 offertes

 

 

Waarom kiezen voor een schuifdeur in je badkamer?

Een schuifdeur in je badkamer is een echte lust voor het oog. Ook zijn er nog veel andere voordelen waar je van profiteert als je zo’n schuifdeur laat plaatsen. Denk bv. aan…

  • Luxe uitstraling: een schuifdeur ziet er luxueuzer uit dan een traditionele draaideur. Dit maakt het bv. een ideale optie voor woningen met een modern interieur.
  • Ruimtebesparend: een schuifdeur heeft geen draaicirkel en neemt dus bijna geen ruimte in beslag. Je hoeft alleen plek vrij te houden langs de aangrenzende wand. Er zijn echter ook schuifdeuren met railsystemen die je in je wand kan laten verwerken. Zo geniet je van een naadloos eindresultaat.
  • Vele uitvoeringen: je kan een schuifdeur voor je badkamer helemaal naar wens samenstellen. Denk aan het materiaal, het specifieke railsysteem, de afmetingen, … Zo valt er voor elke badkamer een passende schuifdeur te vinden.

Interesse in een schuifdeur voor je badkamer? Een expert helpt je graag verder. Via onze offerteservice kom je vrijblijvend in contact met 2 à 3 van deze vakmensen en profiteer je van meerdere adviezen en prijzen op maat. Start je aanvraag hier.

schuifdeursysteem badkamer

 

Hoe een schuifdeur voor je badkamer samenstellen?

Voor je een badkamer schuifdeur laat plaatsen, moet je eerst nog een aantal belangrijke keuzes maken. Hieronder een overzicht met een paar aandachtspunten:

 

1. Afmetingen

De standaard breedte van schuifdeuren is 90 cm (deuropeningen van 80 cm met 10 cm speling), maar dit kan  variëren. Zo zijn er bijvoorbeeld ook badkamer schuifdeuren van 70 tot zelfs 210 cm breed. Alles hangt af van de deuropening, de hoeveelheid ruimte bij de aangrenzende muur en je persoonlijke wensen. Voor de hoogte ga je uit van de deuropening zelf, plus 3,5 cm.  Meestal past een schuifdeur van 210 cm hoog.

 

2. Railsysteem

Een van de belangrijkste keuzes voor je nieuwe schuifdeur in je badkamer is het railsysteem. Dit systeem bepaalt namelijk hoe je de schuifdeur zal kunnen openen. Meestal wordt er gekozen voor 1 rail, maar je kan ook 2 rails plaatsen als je 2 parallelle schuifdeuren wilt. Daarnaast kan je rails wegwerken in je wand of achter de deur, over de vloer laten lopen in plaats van boven de deuropening, …

 

3. Materiaal

Mogelijke materialen voor je badkamer schuifdeur zijn kunststof, hout, glas, aluminium of staal. Kunststof is populair vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en het brede scala aan uitvoeringen. Daarnaast kiezen velen voor hout, maar dan moet de houtsoort wel tegen vocht kunnen (duurzaamheidsklasse I of II). Ten slotte is nog een glazen schuifdeur (melkglas) te overwegen, met een aluminium/stalen profiel.

 

TIP: vraag advies aan een specialist!

Zie je door de bomen het bos niet meer bij het vormgeven van je gedroomde badkamer schuifdeur? Vertrouw dan op de ervaring van een expert. Die kent alle mogelijke uitvoeringen,  hun voor- en nadelen, … Vergelijk adviezen van vakmensen actief in je buurt.

 

Schuifdeur badkamer: kosten

De kostprijs van een schuifdeur in je badkamer varieert tussen € 300 à 1.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Factoren die deze prijs beïnvloeden zijn o.a. het gekozen materiaal, de afmetingen, de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, …

LET OP: dit is geen exacte prijs. Zo is de kostprijs niet alleen afhankelijk van de grootte en aard van het project, maar verschilt die ook per specialist. Op zoek naar een prijsvoorstel op maat? Vergelijk dan 2 à 3 ervaren vakmensen via onze gratis offerteservice.

 

schuifdeur badkamer

 

Waarom kiezen voor een badkamerspecialist?

Een schuifdeur kan je in theorie zelf plaatsen, maar het is wel een vrij complexe klus. Wil je dus zeker zijn van een juiste uitvoering? Kies dan altijd voor een specialist. Waar je dan nog meer van profiteert? Dat zijn de volgende voordelen:

  • Professioneel advies: met een expert ben je ontzorgd van a tot z. Denk bv. aan het kiezen van het juiste soort schuifdeur, een mooi materiaal, een correcte plaatsing, …
  • Totaalprijs op maat: door offertes te vergelijken en in zee te gaan met een specialist, weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Dit is ideaal als je budget beperkt is en je niet voor onverwachte kosten wil komen te staan.
  • Hoogwaardige materialen: specialisten werken alleen met de beste materialen voor schuifdeuren. Vaak is dit ook verrassend voordelig, aangezien deze vakmensen hun materiaal voor lagere prijzen kunnen inkopen.

 

Mogelijke alternatieven

Is een enkele schuifdeur niet helemaal wat je zoekt? Dan zijn er nog meerdere vergelijkbare alternatieven beschikbaar. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:

 

ALTERNATIEF 1: dubbele schuifdeur

Meestal gaat het bij een schuifdeur om een enkele deur die je via 1 railsysteem open en dicht kan doen. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het bij een dubbele schuifdeur echter om 2 deuren. Hierbij kan je kiezen voor twee mogelijke railsystemen: parallel of symmetrisch. Waar het bij een symmetrisch systeem om 1 enkele rail gaat voor beide deuren, heb je er voor een parallel systeem 2 nodig.

Richtprijs: € 1.350 à 2.200 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

ALTERNATIEF 2: standaard draaideur

Maakt het type deur niet zoveel uit en wil je vooral geld besparen? Dan is een standaard draaideur de beste keuze. Deze open je dan idealiter naar buiten om ruimte in de badkamer te besparen. Ook deze draaideuren zijn te vervaardigen uit kunststof, hout, aluminium, … en zijn op maat te maken voor de deuropening in kwestie.

Richtprijs: vanaf € 150 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Nieuwe schuifdeur voor je badkamer = offertes vergelijken!

Een schuifdeur voor je badkamer op het oog? Vergelijk dan zeker voorstellen van meerdere vakmensen. Zo ben je zeker van gericht advies, eerlijke prijzen en een correcte uitvoering van de werken. Interesse? Start je aanvraag dan via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.