Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Schuifpui prijzen

Iedereen die interesse heeft in een schuifpui wilt natuurlijk een efficiënte, mooie en betaalbare schuifpui. Tegenwoordig kunnen we bijna spreken van een overaanbod! Er zijn zoveel materialen, types en soorten schuifpuien dat het vaak moeilijk wordt om prijzen te gaan vergelijken.

Toch kan je door het vergelijken van prijzen makkelijk zo’n 30% besparen! Waar hangen de prijzen van schuifpuien van af, en hoe garandeer ik de laagste kost voor kwalitatieve schuifpuien?

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvende offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Waar hangt de prijs van af?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een schuifpui (sterk) beïnvloeden.

 

Materiaal
Het materiaal zal waarschijnlijk de grootste hap uit het budget zijn. Hout is het goedkoopste materiaal. PVC of kunststof is iets duurder, maar het duurste materiaal is aluminium. Vooraleer je meteen voor het goedkoopste product kiest, is het wel aangeraden dat je alle materialen goed vergelijkt. Zo heb je veel meer onderhoud aan een houten schuifpui dan aan een kunststof of aluminium schuifpui…

 

Afmetingen
Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je meer gaat betalen voor een schuifpui die groter is. Vaak zijn er standaardmaten en deze maten zijn veel goedkoper dan schuifpuien die je op maat moet laten maken.

 

Beglazing
Niet onbelangrijk is de glaskeuze. Enkel glas wordt niet meer gebruikt. Dubbel glas kan nog worden gebruikt, maar wordt niet aangeraden. Ten slotte is er nog hoogrendementsglas. Dit glas kost meer in aankoopprijs, maar bespaart wel op je energiefactuur. In het hoogrendementsglas zitten verschillende onderverdelingen. Zo heb je het HR, HR+ en HR++ glas. Hoe beter het glas isoleert, hoe duurder het zal zijn.

 

Opties om de schuifpui te openen
Een schuifpui hoeft niet alleen open te schuiven en een ‘vast systeem’ te zijn. Andere mogelijkheden zijn het valsysteem en het draai/kiepkozijn. Door (een combinatie van) deze opties kan je je schuifpui op verschillende manieren openen. Hoe meer openings opties, hoe meer je zal betalen.

 

Andere opties
Als laatste kan de prijs ook nog veranderen door bepaalde opties die je bij je schuifpui aankoopt. Wil je bijvoorbeeld een hordeur integreren? Dan zal je weer wat extra moeten bijbetalen.

 

Gemiddelde schuifpui prijzen

Zoals je ziet, heb je heel wat mogelijkheden met een schuifpui. Daardoor liggen de prijzen ook erg uit elkaar! De goedkoopste schuifpuien in standaardformaat kan je al vinden aan prijzen tussen 600 en 1000 euro. Wil je een op maat gemaakte schuifdeur, of wil je alleen het neusje van de zalm? Dan mag je zeker verwachten dat de prijs van zo’n schuifpui op kan lopen tot 5000 euro.

 

Schuifpui plaatsen door vakmannen

Een schuifpui laat je altijd het best plaatsen door een vakman. Het vergt immers heel wat technische kennis en een eenvoudige vergissing kan je schuifpui al helemaal naar de vaantjes helpen.

Via onderstaand formulier kan je in contact komen met professionals. Voor deze dienst betaal je helemaal niets en je houdt er ook geen enkele aankoopverplichting aan over! Gewoon even informeren of van plan om een schuifpui te zetten? Het maakt niet uit, met het formulier is het in enkele seconden zo geklaard!

 

Offertes ontvangen?

Schuifpui plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.