Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Schuifwand: uitvoeringen, prijzen en voorbeelden!

Ben je op zoek naar een mooie afscheiding tussen je woonkamer en jouw terras? Of wil je een handige doorgang voor je veranda, tuinhuis, poolhouse, …? Met een schuifwand geniet je het hele jaar door van het buitenleven. Laat je in dit artikel inspireren en kom alles te weten over de verschillende mogelijkheden.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs glazen schuifwand
Voordelen schuifwand
3 inspirerende voorbeelden
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waar kan ik een schuifwand plaatsen?

Een schuifwand, schuifpui of schuifdeur? Met een glazen schuifwand kies je voor een glazen uitvoering met delen die langs elkaar heen glijden op verschillende rails. Je verliest minder ruimte tegenover een deur, maar kan je zo’n wand overal plaatsen? De meest voorkomende toepassingen op een rij:

 • Bij een overkapping: met een glazen schuifwand kan je jouw overkapping een extraatje geven. Het is een mooie afscheiding met het huis en je verliest geen ruimte door een normale deur.
 • Bij een veranda: een veranda is een uitstekende plaats voor een glazen schuifwand. Ze gaat helemaal op in de glazen bebouwing en je kan makkelijk naar binnen en buiten.
 • Bij een buitenhuis: wil je een luxueuze afwerking voor je buitenhuis of poolhouse? Dan kan je met een glazen wand een moderne en unieke stijl creëren.

Een glazen schuifwand in je woning of bijgebouw? Ontdek alle mogelijkheden en vind jouw uitvoering op maat met professioneel advies. Ontvang gratis meerdere voorstellen via onze offertedienst.

glazen schuifwand

 

Mogelijke uitvoeringen van een schuifwand

Een glazen schuifwand kan je op verschillende manieren plaatsen. Ze komen in allerlei verschillende uitvoeringen. De belangrijkste keuzes zijn vooral de beglazing, de raamprofielen en de manier waarop je de wanden plaatst.  Kies voor de beste functionele voordelen en de mooiste stijl voor jouw woning:

 

1. Type beglazing

De beglazing bepaalt voor het grootste deel hoe je schuifwand eruit ziet. Met de beglazing kan je zeker een bepaalde sfeer creëren en voor meer privacy zorgen als je dat wil:

 • Hoogrendementsglas: het is tegenwoordig de meest standaard keuze. Het glas isoleert heel goed door een dun isolerend metaallaagje aan de binnenzijde van een van de glasplaten. Je hebt keuze uit verschillende varianten zoals HR, HR+ of HR++.
 • Gekleurd glas: bij sommige bedrijven kan je kiezen uit meerdere tinten. Die zijn vooral populair bij glazen schuifwanden voor binnen.
 • Mat glas: een matte afwerking voor het glas is ook mogelijk en kan een echte meerwaarde bieden. Je kan voor een korrelige of gladde structuur kiezen om je eigen stijl te realiseren.
 • Driedubbel glas: dikker glas is zeker ook mogelijk bij een schuifwand. Maar let wel op dat dit glas erg zwaar is en je een sterker schuifsysteem nodig hebt.

 

2. Materiaal

De raamprofielen zijn erg belangrijk voor de isolatie en uitstraling van je schuifwand. Je hebt 3 populaire keuzes voor glazen schuifwanden:

 • Aluminium: met aluminium kan je slanke, elegante profielen kiezen. Aluminium is een van de duurdere materialen, maar het is erg stijlvol en toepasbaar in zo goed als elk type woning. De raamprofielen gaan bovendien een leven lang mee.
 • PVC: dit is een budgetvriendelijk materiaal met een optimale isolatiewaarde. Het is een interessante keuze, maar je zal doorgaans dikkere profielen nodig hebben. Zulke profielen zijn verkrijgbaar in een ruim aanbod,  waardoor het makkelijk is om de schuifwanden perfect af te stemmen op jouw woning.
 • Hout: een houten schuifwand met glas zorgt voor een warme en bijzondere sfeer. Ook de isolatiewaarde van houten profielen is erg goed. Bovendien is het een duurzame keuze. Er zijn verschillende houtsoorten om uit te kiezen, elk met hun eigen duurzaamheidsklasse.

 

3. Schuifsysteem

Voor schuifwanden bestaan er verschillende manieren om ze open te maken en te sluiten. Je keuze voor het schuifsysteem heeft een grote invloed op je gebruikscomfort en het uitzicht van je glazen wand:

 • Aantal rails: om de schuifwanden op een makkelijke manier te laten bewegen, kan je kiezen tussen een monorail of een multirail. Je hebt meer vrijheid met bijvoorbeeld een driedubbel railsysteem. Zo kan je kiezen welk deel van de wand je open of toe zet. Multirails zijn vooral handig voor grotere schuifwanden.
 • Sluiting: bij een groter en zwaarder schuifraam kies je best voor het hefschuifsysteem. Dan hef je de schuivende vleugel licht op bij het openen. In gesloten toestand rust het raam in een rubberen dichting voor een optimale water- en winddichtheid. Je kan ook kiezen voor het klassieke systeem waarbij je de beweegbare vleugel direct openschuift en borstels voor de dichting zorgen.

 

Prijs glazen schuifwand

De kostprijs voor een schuifwand hangt af van verschillende factoren. Zo zijn het aantal m², het type beglazing, het schuifsysteem en de afwerking (handgrepen, beveiliging,  …) zeker belangrijk. Ook het materiaal van de raamprofielen speelt een doorslaggevende rol. Hier zijn enkele richtprijzen:

Gekozen materiaalGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
PVC€ 700 - 900
Hout€ 800 - 1.000
Aluminium € 1.100 - 1.500
Staal€ 1.400 - 2.000

Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw schuifwand?  Vraag meerdere offertes aan en kijk welke voorstellen voor jou voordelig zijn. Een expert geeft je graag meer informatie over de bovenstaande mogelijkheden. Ontvang nu offertes op maat en ontdek de mooiste schuifwanden. Start je aanvraag hier.

 

glazen schuifwanden

 

Voordelen schuifwand

Door de uiteenlopende mogelijkheden heb je een aantal mooie voordelen aan een glazen schuifwand. Twijfel je nog met een gewone deur voor je woning? Dan kunnen deze pluspunten je zeker overtuigen:

 

 • Hoge isolatiewaarde: een glazen schuifwand kan in vele gevallen een goed isolerende keuze zijn. Zeker als je voor HR++ glas kiest met een raamprofiel met een goede isolatiewaarde.
 • Stijlvolle afwerking: de vele uitvoeringen zorgen ervoor dat je jouw eigen stijl sneller zal vinden en de mooiste afwerking voor je huis kan kiezen. Een schuifwand geeft een elegante en moderne uitstraling aan je woning, terras of overkapping.
 • Zicht op je buitenomgeving: met een glazen schuifwand kan je heel het jaar door genieten van een prachtig uitzicht en de stralende zon. Je voelt je minder opgesloten en de donkere dagen zijn snel voorbij.
 • Open gevoel: je kan niet alleen genieten van de tuin en natuur, maar ook binnen krijg je meer lichtinval. Een raampartij brengt een open gevoel in je woonkamer of slaapkamer. Het vele natuurlijke daglicht zorgt ook voor een groter geluksgevoel.

 

3 inspirerende voorbeelden

Nu je de eigenschappen en voordelen kent, kan je hieronder nog enkele voorbeelden bewonderen. Benieuwd naar de mogelijkheden en wil je extra inspiratie opdoen? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met 1 of meerdere vakbedrijven in je buurt!

 

1. Een witte glazen schuifwand

glazen schuifwand wit

Deze glazen schuifwand zorgt voor een open gevoel in de woonkamer en je geniet zelfs met slecht weer van de groene omgeving. De schuifwanden zijn ook makkelijk combineerbaar met allerlei soorten zonnewering: screens, lamellen, … De witte raamprofielen passen perfect bij de muur en maken 1 geheel van de woning.

 

 

2. Glazen schuifwanden voor het buitenhuis

schuifwand buitenhuis

Ook voor een luxueus tuinhuis of ander bijgebouw zijn schuifwanden een uitstekende keuze. Je kan ze op een makkelijke manier gebruiken en de vele uitvoeringen geven je vele mogelijkheden om de sfeer te creëren die jij wil. Door de zwarte profielen krijg je een modern en strak buitenhuis.

 

 

3. Glazen schuifwand bij de keuken

glazen schuifwand keuken

Ook in de keuken is een schuifwand een interessant idee. De meeste mensen spenderen veel tijd in de keuken en dan wil je zo lang mogelijk genieten van het natuurlijke licht. Op deze manier kan je de keuken ook op een makkelijke manier verluchten na het koken.

 

Vergelijken loont: vraag meerdere offertes aan!

Wil je liever een schuifwand in je keuken of toch eerder bij de overkapping? Vraag zeker aan meerdere specialisten advies om de beste voorstellen met elkaar te vergelijken. Het ene bedrijf kan gespecialiseerd zijn in aluminium schuifwanden en de andere in houten raamprofielen. Vergelijk dus meerdere specialisten voor jouw project!

Waar vind ik een ervaren bedrijf? Kom in contact met verschillende kozijnspecialisten via onze offertedienst. Zo vergelijk je gratis en zonder zorgen. Vul onderstaand formulier in met je gegevens en ontvang binnenkort meerdere offertes:

 

 

 

Offertes ontvangen?

Schuifpui plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.