Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Schuifpui

Op de homepage van deze website maakten we het onderscheidt tussen een schuifdeur en een schuifpui al een klein beetje duidelijk. Een schuifpui is een schuifdeur die specifiek is bedoelt om buitenshuis met binnenshuis te verbinden.

Zo wordt deze toegangsdeur vaak gebruikt om van binnen naar het terras of de tuin te gaan. De termen schuifpui en schuifdeur worden eigenlijk altijd door elkaar gebruikt, maar om alles zo duidelijk mogelijk te maken, zullen we op deze website het onderscheid maken tussen schuifdeuren (binnenshuis) en schuifpuien (buitenshuis).

Het doel van deze deur is om de woning optisch te vergroten. Door een grote glazen wand in de woning te zetten, lijkt het alsof de woning gewoon doorloopt in de tuin of in het terras.
Een ander doel van een schuifpui is om plaatsebesparend te werk te gaan.

Een schuifpui past bijvoorbeeld perfect in een appartementsgebouw! Daar beschik je natuurlijk niet over een tuin, maar eventueel wel over een balkon! Doordat de pui niet naar buiten moet draaien, kan de toegang tot je balkon makkelijk worden verzekerd.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvende offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Schuifpui – Zonwerend? Isolatie?

Een schuifpui brengt heel wat licht in huis. Daardoor moet je overdag natuurlijk geen verlichting aansteken.

Echter is het ook belangrijk om weten dat glas nog steeds een energie opslorpend materiaal is. In de zomer kan het vaak erg heet worden achter (bepaalde types) glas. Maar omgekeerd, in de winter, filtert ook de koude van buitenaf eenvoudig door sommige soorten glas.

Daarom raden wij aan om te kiezen voor een glassoort dat voldoende isoleert zodat je daar geen last meer van hebt. Zo’n glassoort is bijvoorbeeld hoogrendementsglas.

Dit is dubbel, of driedubbel, glas met tussen de verschillende lagen nog een gas. Dat gas zorgt er voor dat warmte of koude niet naar binnen of buiten wordt gefilterd.

Uiteraard blijft het glas volledig doorzichtig en kan een laaghangende zon nog altijd voor enige irritatie zorgen. Een oplossing voor dit probleem is om te kiezen voor een vorm van zonwering.

Naast traditionele zonweringen zoals lamellen en screens zijn ook rolluiken, terrasoverkappingen en pergola’s de moeite om een kijkje in te nemen.

 

Schuifpui materialen

schuifpuiAfhankelijk van jouw wensen zijn er verschillende soorten schuifpuien. De meest gebruikte materialen voor schuifpuien zijn de aluminium variant, de houten variant en de kunststof variant.

Al deze materialen hebben hun eigen kenmerken en voordelen en nadelen. De uiteindelijke keuze van een bepaald materiaal hangt meestal gewoon af van hoe het materiaal, in combinatie met de woning, er uit ziet.

Niet onbelangrijk is natuurlijk ook het glas in de schuifpui. Door op bovenstaande linkjes te klikken word je doorgestuurd naar een pagina op deze website met meer informatie over dit onderwerp.

 

Offertes ontvangen?

Schuifpui plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.