Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Houten schuifdeur

Waarschijnlijk nog steeds het meest gebruikt is de houten schuifdeur. Door voor hout te kiezen, kan je deze schuifdeur zo wat in iedere stijl van woning integreren. Of het nu gaat om een modernere of klassiekere woning. Hout is overal geschikt! In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden die je hebt met een schuifdeur uit hout.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvende offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

schuifdeur-wit

 

 

Klassieke of moderne schuifdeur?

Met hout heb je het voordeel dat je kan gaan voor een klassieke, moderne, of helemaal tijdloze look.

Bij klassieke schuifdeuren kies je vaker voor een donkerdere houtkleur, met een typische houtstructuur. Meestal zijn deze deuren opgebouwd uit massief hout, of semi-massief hout.
Een andere typisch voorbeeld voor een klassieke schuifdeur zijn de witte schuifdeuren, met in het deurblad de panelen (de ‘inkepingen’ zeg maar).

In veel klassieke schuifdeuren vind je een reliëf verschil doordat de deurlijst en de stijlen vaak iets hoger zijn uitgesneden.

Bij een moderne schuifdeur zal het vaak gaan om donkere of lichte kleuren zonder een zichtbare houtstructuur. Meestal zijn deze deuren uit massief hout of een fineer hout.

 

Voordelen en nadelen van schuifdeuren uit hout

Voordelen

  • Heel veel mogelijkheden met hout. Zowel goed voor een klassiek en modern interieur.
  • Hout isoleert uitstekend! Hou iedere kamer lekker warm door voor hout te kiezen.
  • Hout is een natuurlijk materiaal, waardoor het een heerlijk warm gevoel geeft.
  • Kleur beu? Even schuren en verven en je hebt een deur die als nieuw is!

Nadelen

  • Bepaalde schuifdeuren uit hout zijn redelijk duur. Kies je echter voor goedkoop hout, met daarop een mooi, opgeplakt latje, dan zie je het verschil niet en kan je je schuifdeur veel goedkoper krijgen.
  • Kies je voor een schuifdeur uit massief hout, dan zal je deze iets harder moeten openduwen.

 

Houten schuifdeuren prijzen

Afhankelijk van verschillende factoren zal je de prijs kunnen drukken. Hoe groter de schuifdeur zal zijn, hoe meer je zal betalen. Denk daarbij ook aan een op maat gemaakte schuifdeur, of een kant en klare schuifdeur. Deze laatste zijn natuurlijk veel goedkoper.

Kies je voor een schuifdeur die volledig uit kwalitatief hout is gemaakt, of kies je voor een schuifdeur van goedkoper materiaal met daarop latjes geplakt? Massief hout kost meer, maar je zal er natuurlijk niet gauw herstelkosten aan hebben… Schuifdeuren uit hout zijn erg gevarieerd in prijs. Zo heb je de goedkoopste al voor iets meer dan 200 euro. Prijzen kunnen makkelijk stijgen tot het tiendubbele!

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.