Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Loftdeur: mogelijkheden & prijzen

Loftdeuren zijn erg populair. Je ziet ze in steeds meer woningen verschijnen. Maar wat is een loftdeur precies en welke voordelen zijn er? Welke soorten loftdeuren zijn er allemaal mogelijk? En wat kost zo’n deur precies? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Mogelijke materialen voor loftdeuren
Hoeveel kost een loftdeur gemiddeld?
Loftdeur plaatsen: een stappenplan
Zelf loftdeur plaatsen of een vakspecialist?
Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat zijn de eigenschappen van een loftdeur?

Een loftdeur staat ook bekend als een grote schuifdeur of zwevende deur. De deur hangt aan een rail, waardoor deze makkelijk open of dicht schuift. Deze rail kan goed zichtbaar zijn voor een industriële look, of juist meer verborgen zitten boven de deur. Door de vele mogelijke uitvoeringen past een loftdeur in vrijwel ieder interieur. Verder heeft een loftdeur nog een aantal andere eigenschappen:

 • Een dikte van 4 tot 5 cm
 • Een standaard breedte van 80 tot 150 cm
 • Een standaard hoogte van 200 tot 240 cm
 • Hangt 1,5 tot 3 cm vanaf de muur
 • Uitvoerbaar in verschillende materialen en kleuren
 • Heeft geen slot, maar deze kan je erop laten zetten

Wil je weten of een loftdeur ook mogelijk is in jouw woning? Een vakspecialist bekijkt graag samen met jou de mogelijkheden. Door de vele verschillende afwerkingen past een loftdeur in vrijwel ieder interieur. Kom gratis en vrijblijvend in contact met een vakspecialist.

loftdeur steigerhout

 

Mogelijke materialen voor loftdeuren

Loftdeuren zijn er in veel verschillende soorten, maten en afwerkingen. Zo is er altijd wel een deur te vinden die past bij jouw interieur. In grote lijnen bestaan er loftdeuren in 4 verschillende materialen:

 

1. Steigerhout

De meest bekende houten loftdeuren zijn gemaakt van steigerhout. Dit type hout heeft een ruwere look. Bovendien is het hout geheel onbewerkt. Dit geeft een landelijke en stoere touch aan je interieur. Hoewel het hout onbewerkt is, zijn er verschillende kleuren mogelijk. Ook zijn de deuren erg mooi in combinatie met zwart staal. Dat geeft een mooi strak effect.

 

2. Eikenhout

Ook een eikenhout loftdeur is populair onder de houtsoorten en geeft vooral een luxueuze look. De deuren zijn erg stevig en doorgaans gemaakt van blank eikenhout. Eikenhout is in tegenstelling tot steigerhout wel afgewerkt. Het hout staat bekend om de duurzaamheid en gaat ook jarenlang mee. Ook is je loftdeur optimaal bestand tegen slijtage.

 

3. Staal

Staal is erg modern en trendy op dit moment en past in veel woningen. Stalen deuren geven je huis een strakke en industriële look. Vooral zwart staal is erg populair. Door de robuuste look is je loftdeur een absoluut statement in je interieur. Je ziet vooral stalen loftdeuren met grote ruiten, waardoor je woning toch open en licht oogt. Maar ook een combinatie van staal en hout is mogelijk.

 

4. Glas

Glazen deuren zorgen ervoor dat je de ruimte kan afsluiten, maar toch van de ene in de andere kamer kan kijken. Je ziet glazen deuren vooral vanaf de hal naar de woonkamer. Loftdeuren zijn soms helemaal van glas, maar hebben vaak een metalen frame om de deur wat meer body te geven. Daarnaast zorgt glas ervoor dat de woning aanzienlijk lichter en ruimtelijker oogt.

Twijfel je nog over de materiaalkeuze voor je eigen loftdeur? Een vakspecialist komt bij je langs en bespreekt alle mogelijkheden. Kom vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten.

 

Hoeveel kost een loftdeur?

Een loftdeur is duurder dan een standaard deur. Een goede indicatie is € 200 à 750 voor de loftdeur zelf, zonder plaatsing. Laat je de installatie over aan een expert? Dan moet je hier nog € 200 à 300 bij optellen. De exacte prijs is vooral afhankelijk van het gekozen materiaal van de deur en het railsysteem.

Kostenposten voor een loftdeurGemiddelde prijs
Steigerhouten loftdeur€ 200 - 350
Eikenhouten loftdeur€ 450 - 750
Stalen loftdeur€ 500 - 650
Glazen loftdeur€ 450 - 650
Deur inmetenvanaf € 95
Deur monterenvanaf € 150

LET OP: bovengenoemde prijzen zijn slechts richtprijzen. De kosten voor je loftdeur zijn afhankelijk van allerlei factoren, waaronder het materiaal. Om zeker te zijn van een gerichte prijs voor jouw loftdeur kan je meerdere offertes aanvragen en vergelijken via onze offerteservice. Ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes.

 

Loftdeur plaatsen: een stappenplan

Bij een loftdeur ophangen komen best wat werkzaamheden kijken. Ook is het belangrijk dat de deur goed passend is en mooi langs bijvoorbeeld stopcontacten schuift. Hieronder een beknopt stappenplan voor de montage van een loftdeur.

 1. Railsysteem ophangen

  Allereerst moet een vakspecialist het railsysteem ophangen waaraan de loftdeur komt te hangen. Deze bevestigt hij aan de muur of het plafond. Als je een brede deur hebt, heb je ook lange rails nodig. Het is ook mogelijk om 2 kortere rails aan elkaar te zetten.

 2. Ophangsysteem monteren

  Je heb de keuze uit verschillende ophangsystemen, afhankelijk van je smaak en de soort deur. Zo kan je een systeem kiezen dat helemaal past bij de rest van je interieur. Je hebt zowel stoere en industrieel ogende, als subtiele schuifsystemen die een expert bovenop je deur bevestigt.

 3. Afstandhouders en vloergeleiders plaatsen

  Bij je loftdeuren zijn afstandhouders en vloergeleiders zeer belangrijk. Geleiders zorgen ervoor dat je deuren niet opeens heel scheef kunnen gaan, waardoor je mogelijk schade aanricht. Afstandhouders zorgen er simpelweg voor dat de deuren niet van de rails afglijden.

 4. Deuren ophangen

  Nu je rail hangt en alle benodigdheden ook gemonteerd zijn, kan de vakspecialist de deuren ophangen. Het kan verschillend zijn per deur hoe dit precies in zijn werk gaat. Gelukkig heeft een vakspecialist ervaring met de verschillende technieken.

TIP: wil je een loftdeur op maat? Kies dan voor een vakspecialist. Door meerdere offertes te vergelijken, kom je bovendien tot de beste prijs. Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

 

loftdeur zwarte rails

 

Zelf loftdeur plaatsen of kiezen voor een vakspecialist?

Zelf een loftdeur monteren is een mogelijkheid, maar brengt wel de nodige risico’s met zich mee. Als je zeker wil zijn van een mooi geplaatste loftdeur waarvan je nog jaren kan genieten, dan kies je voor een expert. Een vakspecialist inschakelen heeft de volgende voordelen:

 • Goede inmeetservice: een vakspecialist is bekend met het inmeten van deuren. Hij heeft hiervoor dan ook de juiste apparatuur. Je hoeft je niet druk te maken dat je loftdeur toch net niet passend is.
 • Correcte montage: ook met de montage van loftdeuren heeft een vakspecialist veel ervaring. Dit zal daarom correct en efficiënt gebeuren. Zo kan jij weer jaren vooruit.
 • Optimale werking: het is belangrijk dat je loftdeuren soepel schuiven en niet scheef hangen. Een vakspecialist kent alle fijne kneepjes van het vak om te zorgen dat je deur perfect functioneert.
 • Uitstekende materialen: een vakspecialist werkt alleen met de beste materialen. Hierdoor ben je er dus zeker van dat je loftdeur van uitstekende kwaliteit is. Dit geldt ook voor de rails en andere benodigdheden.

CONCLUSIE: om zeker te zijn van een goed functionerende loftdeur, laat je deze dus het best plaatsen door een expert. Kom gratis en vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten.

 

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.