Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Schuifdeur binnen

Ben je op zoek naar binnendeuren met een strak design en veel verschillende mogelijkheden? Dan zijn schuifdeuren iets voor jou. Een binnen schuifdeur biedt niet alleen veel gebruiksgemak, maar ziet er ook prachtig uit en bespaart je veel ruimte. Welke soorten schuifdeuren voor binnen zijn er, wat zijn de kosten, hoe plaats je binnen een schuifdeur, …? In dit artikel vind je alles wat je nodig hebt voor een weloverwogen keuze!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Kosten schuifdeur binnen
Hoe schuifdeur binnen plaatsen?
Waarom vakman inschakelen?
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor schuifdeuren binnen?

Met schuifdeuren heb je geen last meer van dichtklappende deuren, bespaar je ruimte en geniet je van een open uitstraling. Wat betreft montagesystemen zijn er ook meerdere opties. Denk aan hangende of onzichtbare railsystemen, het verwerken van je schuifdeuren in wanden of verlaagde plafonds, … Let op: je hebt wel voldoende ruimte nodig om de deur opzij te kunnen schuiven.

Wil je schuifdeuren voor binnen plaatsen? Ontvang gericht advies en prijzen op maat van vakmensen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

schuifdeur binnen

 

Mogelijke uitvoeringen

Uit welke verschillende binnen schuifdeuren kan je allemaal kiezen? En wat zijn de voor- en nadelen van elk type? Een overzicht van de mogelijke uitvoeringen:

 

Stalen schuifdeur binnen

Een stalen schuifdeur voor binnen biedt uitkomst wanneer je houdt van een moderne of industriële uitstraling. Deze schuifdeuren zijn duurzaam, onderhoudsarm en goed te combineren met andere materialen. Ook kan je kiezen uit verschillende kleuren en zijn zwarte schuifdeuren dus zeker een optie. Let op: stalen schuifdeuren voor binnen zijn vaak wel behoorlijk zwaar.

Prijs standaard stalen schuifdeur: € 650 à 1.500 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Glazen schuifdeur binnen

Glas is een van de meest veelzijdige materialen die je kan gebruiken voor schuifdeuren. Waar de meeste types schuifdeuren uit 1 materiaal bestaan, hoeft dit met glas namelijk niet zo te zijn. Zo combineer je glas makkelijk met staal, hout,  … Daarnaast zijn er meerdere soorten glazen schuifdeuren voor binnen. Denk aan melkglas, gekleurd glas of mat glas. Wil je het glas verfraaien? Dan is gezuurd of geëtst glas een goede keuze.

Prijs standaard glazen schuifdeur: € 300 à 700 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Houten schuifdeur binnen

Houten schuifdeuren voor binnen zijn ontzettend populair en dat is eigenlijk ook niet zo gek. Deze binnen schuifdeuren hebben namelijk een warme look en passen binnen vrijwel elk interieur. Daarnaast zijn er verschillende soorten hout om uit te kiezen. Deze variëren in dikte, kleur, prijs, …

Prijs standaard houten schuifdeur: € 350 à 1.000 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Aluminium schuifdeur binnen

Aluminium is licht, onderhoudsarm en vanwege de stevigheid ideaal voor huishoudens met kinderen of dieren. Meestal combineer je aluminium schuifdeuren ook met andere materialen als hout, glas, …  Ook is dit een goede keuze als je zwarte schuifdeuren voor binnen wil laten plaatsen.

Prijs standaard aluminium schuifdeur: €  300 à 900 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Dubbele schuifdeur binnen

Dubbele schuifdeuren plaats je samen op 1 rail of op 2 aparte railsystemen. Kies je voor 1 systeem? Dan heb je minder ruimte nodig en schuif je de deuren tegen elkaar aan om de deuropening te sluiten. Kies je voor 2 railsystemen? Dan bewegen de schuifdeuren los van elkaar. Een dubbele schuifdeur voor binnen is duurder dan andere types schuifdeuren, gezien de grotere afmetingen en de complexere plaatsing.

Prijs standaard dubbele schuifdeur: € 1.350 à 2.200 (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Welke soort schuifdeur voor binnen kies ik best?

Welk type binnen schuifdeur je kiest, is afhankelijk van je persoonlijke wensen, budget, … Daarnaast is je woonsituatie van belang, aangezien schuifdeuren voor binnen niet altijd makkelijk zijn om te monteren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op maat van jouw woning en wensen? Vraag dan vrijblijvend voorstellen aan bij 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

Kosten schuifdeur binnen

Hoeveel kost het plaatsen van schuifdeuren voor binnen? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het materiaal, het type schuifdeur, de afwerking (bv. deurbeslag), … Voor een standaard binnen schuifdeur mag je rekenen op € 300 à 1.500 (excl. btw, incl. plaatsing).  Laat je schuifdeuren op maat maken? Dan kunnen de kosten nog flink oplopen. Hieronder een overzicht met richtprijzen:

Type standaard schuifdeur binnenGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Stalen schuifdeuren binnen€ 650 à 1.500
Glazen schuifdeuren binnen€ 300 à 700
Houten schuifdeuren binnen€ 350 à 1.000
Aluminium schuifdeuren binnen€ 300 à 900
Dubbele schuifdeuren binnen€ 1.350 à 2.200

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen voor standaard schuifdeuren. Zo variëren de prijzen sterk volgens het gekozen materiaal, de afmetingen, … Ook verschillen de kosten van vakman tot vakman. Maak gebruik van onze offerteservice en ontvang gratis voorstellen bij vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

glazen schuifdeur binnen

 

Hoe schuifdeur binnen plaatsen?

Ben je een ervaren klusser? Dan kan je eventueel zelf een binnen schuifdeur op rails plaatsen. Wil je echter zeker zijn van een optimaal eindresultaat voor vele jaren? Dan doe je best een beroep op de ervaring en expertise van een  vakman. Die volgt doorgaans de volgende stappen:

STAP 1 = voorbereiding: tijdens de voorbereiding begint een vakman met het opmeten van de inbouwhoogte en -breedte.  Dit doet hij aan de onderkant en de bovenkant, maar ook links en rechts. Na het opmeten zaagt de vakman de rails op maat.

STAP 2 = rails plaatsen: om de schuifdeurrails goed te kunnen bevestigen, boort een vakman om de 60 cm een gat. Zo kan hij de plafondrail door middel van schroeven monteren. Na het plaatsen van de plafondrail checkt de vakman hoe de vloerrail moet worden gemonteerd. Dat doet hij door de schuifdeur waterpas onder de plafondrail te zetten. Na deze check bevestigt hij de onderrail door middel van dubbelzijdige tape.

STAP 3 = schuifdeuren monteren: na het plaatsen van het railsysteem kan je de schuifdeuren makkelijk verwerken. Een vakman doet hierna nog een laatste check. Aan de zijkanten van het railsysteem zitten namelijk schroeven die je aan kan draaien om de deuren na bevestiging nog wat bij te stellen.

 

Waarom een vakman inschakelen?

Ook al kan je een schuifdeur eventueel zelf plaatsen, raden we toch altijd aan om een vakman in te schakelen. Hieronder de belangrijkste redenen op een rijtje:

  • Correcte en snelle uitvoering: een vakman heeft veel ervaring met het plaatsen van schuifdeuren en weet precies wat er nodig is voor een goede plaatsing. Ook werkt een vakman sneller dan jijzelf en vallen de arbeidskosten zo erg mee.
  • Garantie op geleverd werk: gaat er iets mis tijdens de plaatsing en heb je het aan een vakman overgelaten? Dan neemt hij de eventuele extra kosten voor zijn rekening. Doe je het werk zelf? Dan moet je extra kosten zelf betalen. Het is dus niet altijd voordeliger om zelf schuifdeuren binnen te plaatsen.
  • Gericht advies: een vakman geeft advies over mogelijke accessoires voor je schuifdeuren, welke materialen je best combineert en welke types schuifdeuren geschikt zouden zijn binnen jouw woning.

 

Vergelijken loont = druk de kosten via onze offerteservice

Wil je binnen een schuifdeur laten plaatsen? Maak dan gebruik van onze offerteservice en vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in je buurt. Zo kan je gericht prijzen, maar ook uitvoeringen, adviezen, uitvoertermijnen, … naast elkaar leggen. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.