Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Kunststof schuifpui

Een van de meest gebruikte materialen voor schuifpuien is en blijft kunststof (PVC). Dit komt doordat je heel wat kan met sterke kunststoffen zoals polycarbonaat en PVC en omdat ze erg duurzaam zijn.
Daarnaast kan de prijs ook sterk worden verlaagd als je kiest voor een schuifpui uit kunststof.

Het zit natuurlijk zo dat alleen het kozijn van de schuifpui uit kunststof bestaat! Het glas zal wellicht HR+ glas (hoogrendementsglas) zijn. In dit artikel geven we je zo veel mogelijk info over de kunststof schuifpui.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvende offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Voordelen en nadelen van de kunststof schuifpui

Wat zijn de voordelen en nadelen van kunststof schuifpuien, als je ze vergelijkt met andere materialen?

Voordelen

  • Weinig onderhoud. Ze zijn makkelijk te onderhouden (je hoeft ze niet te schuren, beschilderen met een vernislaag hoeft niet, …) en ze zijn makkelijk schoon te maken.
  • Verkrijgbaar in de meeste RAL-kleuren.
  • De gekozen kleur is kleurvast en begint niet af te schilferen of te verbleken.
  • Sterk isolerend materiaal.
  • Kunststof is een sterk materiaal.
  • Relatief licht ten opzichte van hout. (makkelijk open te schuiven.)

Nadelen

  • Duurder materiaal ten opzichte van hout en aluminium schuifpuien.
  • Inbraakgevoeliger dan een houten schuifpui. (Doch, makkelijk op te lossen door een 4-punts haakslot en/of sluitlat te voorzien.)

 

Kunststof schuifpui prijzen

We vertelden je al in de nadelen dat PVC een iets duurder materiaal is. Dit komt vast en zeker door de vele voordelen en de lange levensduur van kunststof. De prijs van een kunststof schuifpui hangt natuurlijk af van vele zaken. Zo is er de grootte, het schuifdeursysteem, het glas en eventueel extra opties.

Hoe groter de schuifpui is, hoe hoger de prijs zal liggen. Afhankelijk van het glas die je kiest, zal ook de prijs stijgen of dalen. Hoogrendementsglas zal bijvoorbeeld duurder uitvallen dan dubbel glas, maar je zal er op termijn wel meer energiekosten mee kunnen besparen.

De extra opties zoals hordeuren, extra beveiliging, een ander soort deurklink, … brengen natuurlijk ook meer kosten met zich mee. Reken zeker tussen 600 en 1500 euro voor een schuifpui uit kunststof.

 

Kunststof schuifpui plaatsen

Zoals bij iedere schuifpui wordt ook een kunststof schuifpui in een groot gat geplaatst. Daarin worden eerst de dorpels en stijlen geplaatst, zodat de schuifpui stevig kan worden vastgezet.

Een schuifpui plaatsen is niet eenvoudig, aangezien het makkelijk kan breken als je niet goed oppast. Laat het werk dan ook liever aan een vakman over.

 

Offertes ontvangen?

Schuifpui plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.