Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Schuifdeurrails

Erg belangrijk bij zowel schuifdeur als schuifpui zijn de schuifdeurrails. Dit zijn in feite de metalen / aluminium geleiders van de schuifdeur. Zij zorgen ervoor dat de deur die wordt opengeschoven zonder moeite van links naar rechts en van rechts naar links kan schuiven. Er zijn twee verschillende varianten van schuifdeurrails beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen.

Bekijk en vergelijk het aanbod schuifdeuronderdelen en schuifdeursystemen in de webshop. 

 

Schuideur-met-rail

 

Opties en mogelijkheden

De meest gekozen mogelijkheid voor schuifdeurrails blijft de metal rail waarin de schuifdeur wordt geschoven. De rails worden hierbij zowel onderaan als bovenaan bevestigd, en om deze rail weg te werken worden ze vaak verstopt in een boord van hetzelfde materiaal als de kozijnen van de schuifdeur/schuifpui.

De schuifdeur of schuifpui zit in dit geval op een van de rails bevestigd, en kan zo naar links en rechts worden geschoven. Het enige nadeel van deze mogelijkheid is waarschijnlijk dat er soms dingen kunnen vastzitten in de onderste rail. Let dus altijd goed op. Hetzelfde geldt trouwens voor viezigheid. Deze schuifdeurrails schoon houden is een vervelend werkje.

Iets moderner, maar alleen bruikbaar bij schuifdeuren, zijn de rollersystemen. Hierbij wordt de schuifdeurrail alleen aan de bovenkant van de schuifdeur bevestigd. Het schuifdeurrail bestaat hier simpelweg uit een metalen lat. Op deze lat wordt vervolgens één of meerdere wielen bevestigd, die vervolgens aan de schuifdeur worden vastgekoppeld. Telkens je de schuifdeur openschuift, rollen deze wielen op de metalen lat die boven de deur werd opgehangen.

Er zijn heel wat varianten op dit systeem. Als je zelf je schuifdeur installeert is het belangrijk dat je op voorhand weet hoeveel je deur weegt. Niet alle rollersystemen kunnen immers hetzelfde gewicht torsen. Weet ook dat niet alle rollersystemen op alle soorten schuifdeuren passen. Zo kan een systeem voor houten deuren onmogelijk worden gebruikt voor een glazen schuifdeur.

 

Online schuifdeuronderdelen kopen?

Bekijk en vergelijk het ruime aanbod schuifdeuronderdelen gezocht en schuifdeuronderdelen schuifdeursystemen in de webshop. Bestel online en geniet van een snelle en gratis levering.