Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Harmonica schuifdeur

Ben je op zoek naar een praktische én stijlvolle schuifpui voor in je veranda, gevel of bijgebouw? Dan is een harmonica schuifdeur een mogelijke oplossing. In dit artikel ontdek je alles over dit type schuifpui. Welke vormgevingsmogelijkheden zijn er? En hoeveel kost zo’n deur? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Hoe harmonica schuifdeur samenstellen?
Harmonica schuifdeur prijs
Waarom vertrouwen op een expert?
Mogelijke alternatieven
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een harmonica schuifdeur?

Een harmonica schuifdeur bestaat uit verschillende deurvleugels die in elkaar vouwen bij het openen, net zoals een accordeon. Het resultaat is een unieke schuifwand die je volledig kan openen zodat er geen onderscheid meer is tussen binnen en buiten:

 • Verschillende toepassingen: je kan een harmonica schuifdeur zowel buiten als binnen plaatsen. Het is vooral een geliefde toepassing bij aanpalende terrassen, bijgebouwen, … Binnenshuis vind je dit type schuifdeur terug als scheidingswand tussen 2 woonruimtes, maar dit komt niet zo vaak voor.
 • Diverse vormgevingsmogelijkheden: wil je een raamkozijn in hout, aluminium, staal, …? Had je een specifieke afwerking in gedachten? Een harmonica schuifdeur op maat samenstellen, kan op verschillende manieren.
 • Weinig plaats nodig: de deurvleugels schuiven open als een accordeon en vouwen toe in 1 compact pakket. Daardoor heb je geen vrije wand nodig waarlangs de deur naar binnen kan schuiven. Zo hoef je niet in te boeten aan binnenruimte.
 • Volledig te openen: een harmonica schuifraam kan je volledig openen, wat niet het geval is bij een gewoon schuifraam. Dit heeft als voordeel dat je op mooie lentedagen en warme zomeravonden het buitengevoel volledig naar binnen kan halen.
 • Waardevermeerdering woning: een luxueus schuifraam met harmonicadeuren zorgt voor meer binnenvallend daglicht en vergroot het ruimtegevoel in je woning. Dit type schuifpui is mogelijk bij een balkon, veranda, poolhouse, tuinkamer, terrasraam, …

Harmonica schuifdeur op maat kopen? Dat kan! Ben je benieuwd naar de diverse mogelijkheden? Neem dan contact op met een ramen- en deurenspecialist actief in je regio. Hij luistert naar al jouw wensen en integreert deze in een ontwerp op maat. Start hier je aanvraag.

 

Hoe harmonica schuifdeur samenstellen?

harmonica schuifdeur

Een pui met een harmonica schuifdeur systeem is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De keuzes die je maakt, dragen bij tot een unieke realisatie die volledig past bij de stijl van jouw woning. Welke keuzes kan je maken? We overlopen ze hieronder:

 

1. Kies ik een accordeon schuifdeur voor buiten of binnen?

Dit type schuifpui kan je zowel binnen- als buitenshuis laten plaatsen. Een harmonica schuifdeur buiten is het meest populair.  Ze komen mooi tot hun recht als doorgang naar het terras, als wand voor een poolhouse of terrasoverkapping, … en voorzien je gevel of bijgebouw meteen van een luxueuze meerwaarde.

LET OP: wil je een mooie accordeon schuifdeur voor een binnen- of buitentoepassing? Dan is maatwerk de beste keuze. Interesse? Neem dan contact op met een plaatser voor professioneel advies.

 

2. Welk materiaal heeft mijn voorkeur?

Raam- en deurkozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Die kies je niet alleen vanwege de prijs, maar ook naargelang hun eigenschappen. Wat zijn de opties?

 • Kunststof: kunststof harmonica schuifdeuren zijn ongetwijfeld de meest budgetvriendelijke optie binnen de verschillende materiaalkeuzes. Bovendien is kunststof een licht, maar sterk materiaal.
 • Hout: warm, tijdloos en duurzaam. Dat zijn de kernkenmerken van houten profielen. Hierbinnen heb je een ruime keuze aan verschillende houtsoorten. Ook de combinatie van hout en aluminium is mogelijk. Onthou wel dat hout als buitentoepassing niet onderhoudsvrij is.
 • Aluminum: dit is het materiaal bij uitstek om slanke, grote raampartijen mee te vervaardigen. Aluminium is geliefd om zijn moderne design en biedt tegelijkertijd ook een optimale isolatiewaarde.
 • Staal: een sierlijke, zwarte uitvoering in staal komt vaak voor bij industriële interieurs. Dit materiaal is ijzersterk, waardoor grote raampartijen mogelijk zijn. Net door z’n exclusieve karakter hangt aan staal wel een behoorlijk hoog prijskaartje.

TIP: afhankelijk van het materiaaltype kan je nog variëren qua kleuren en afwerking. Hou je bv. van de robuuste look van staal, maar vind je een stalen schuifpui te duur? Dan kan je ook aluminium profielen in steellook verkrijgen. Even mooi, maar budgetvriendelijker. Start hier je aanvraag.

 

3. Hoeveel deurvleugels wil ik?

Doorgaans kan dit type schuifdeur bestaan uit 2 à 8 vleugels, met een doorsnee breedte van 1 à 1,5 m en max. 3 m hoogte. De vleugels kan je openen naar links, naar rechts of vanuit het midden naar beide kanten. Wil je bv. een strakke look? Dan gaat je voorkeur allicht uit naar minder vleugels met een grotere glasoppervlakte. Let wel, kies je voor minder deurvleugels? Dan zullen de opgevouwen ramen meer binnenruimte in beslag nemen.

TIP: wist je dat je de deurvleugels in vakken kan verdelen? Het resultaat zijn typerende raampjes die je grote schuiframen een landelijkere uitstraling geven.

 

4. Welk type beglazing is geschikt?

Kies je voor een grote schuifwand in glas? En wil je beantwoorden aan de hoogste isolatie-eisen? Kies dan voor HR+, HR++-glas of triple glas (HR+++). Het laagje edelgas tussen de verschillende glasplaten voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen en verzekert een hoge isolatiewaarde.

TIP: mag je realisatie wat meer in het oog springen? Dan kan je voor decoratief glas of figuurglas kiezen. Had je bijvoorbeeld al een vakverdeling voor de ramen in gedachten? Dan kan gekleurd glas je ontwerp ongezien uniek maken.

 

5. Hoe mijn harmonica schuifdeur afwerken?

Ingenieus geïntegreerde schuifdeurrails maken de look van je vouwdeur helemaal af.  Kies je voor 2 deurpanelen of voor harmonicadeuren die uit 2 delen bestaan (en in het midden openschuiven)? Dan volstaat een vloerrail. Met een slanke, onzichtbare rail zorg je voor een naadloze overgang naar buiten. Zo vermijd je vervelende opstapjes naar je terras of tuin.

Bestaat je harmonica schuifdeur uit meer vleugels? Dan verzekert een bovenrail de stevigheid van de constructie. Tegenwoordig zijn ook deze systemen nagenoeg onzichtbaar te integreren. Daarnaast kan je ook de stijl van het schuifdeurbeslag kiezen, zonwering plaatsen, …

 

Laat je adviseren door een professional!

Weet jij al in welk materiaal je jouw harmonica schuifdeur wil laten vervaardigen? Of twijfel je nog of dit type schuifdeur de beste keuze is voor jouw woning of bijgebouw? Dan doe je er goed aan om contact op te nemen met een expert in ramen en deuren. Hij beantwoordt al je vragen, bestudeert je project, ontwerpt je harmonica schuifdeur op maat en plaatst deze volgens de regels van de kunst. Zo ben je zeker van een realisatie die voldoet aan al jouw wensen.

Gratis professionals vergelijken? Ontvang diverse offertes op maat via ons aanvraagformulier.

 

Harmonica schuifdeur prijs

Harmonicadeuren zijn doorgaans duurder dan gewone schuifdeuren. Logisch ook, want de constructie is complexer. Gemiddeld betaal je tussen de € 4.500 à 6.000 (excl. btw, incl. plaatsing) voor een standaard vouwdeur in kunststof met gemiddelde afmetingen van 3 à 4 x 2,5 m.

LET OP: dit is een richtprijs gebaseerd op standaardmaten en -uitvoeringen. In realiteit varieert deze prijs naargelang de afmetingen, het materiaal en de afwerkingsgraad van je schuifdeur. Wil je graag een precieze prijsindicatie ontvangen voor jouw project? Neem dan contact op met een specialist. Die adviseert je graag verder over de mogelijkheden en prijzen. Start hier je aanvraag.

 

Investeren in isolerende beglazing? Druk de kosten met subsidies!

Wist je dat je een mooie subsidie ontvangt als je investeert in energiebesparende maatregelen? Kiezen voor hoogrendementsglas en isolerend schrijnwerk is daar een onderdeel van. Zo kan je genieten van de ISDE-subsidie en de Energiebespaarlening als je voldoet aan de voorwaarden. Je ramen- en deurenspecialist informeert je hier graag verder over. Ontvang gratis advies op maat.

 

Waarom vertrouwen op een ramen- en deurenspecialist?

Wil je een harmonica schuifdeur systeem plaatsen in je woning of bijgebouw? Dan moet je beslist aankloppen bij een ervaren plaatser. Zo ben je verzekerd van…

 • Gepersonaliseerd advies: een professional komt langs om de situatie te bestuderen. Waar moet het schuifraam komen? Moet er eerst een oud raam vervangen worden? Vervolgens toetst hij jouw wensen en verwachtingen af. Op basis van deze informatie kan hij een raam op maat samenstellen.
 • Vakkundige plaatsing: is je harmonica schuifraam volledig naar wens? Dan plaatst hij deze volgens de regels van de kunst. Hij garandeert dat het vouwsysteem naar behoren werkt en zorgt voor een professionele, nette afwerking.
 • Kwalitatieve materialen: werk je samen met een specialist? Dan mag je er zeker van zijn dat hij enkel kiest voor de beste materialen. Hebben jullie een specifiek budget afgesproken? Ook dan zorgt hij ervoor dat je vouwdeur beantwoordt aan de strengste vereisten.
 • Professionele service: ondervind je problemen aan het schuifdeur systeem? Dan kan je steeds vertrouwen op je plaatser. Hij komt langs en zorgt voor een professionele oplossing.

Gratis plaatsers vergelijken? Via onze gratis offertedienst kom je in contact met 2 à 3 ramen- en deuren professionals uit jouw buurt. Zo kan je niet alleen prijzen vergelijken, maar ook adviezen, realisaties, … van deze experts. Op deze manier maak jij de beste keuze voor jouw woning. Start je aanvraag.

 

Alternatieven voor harmonica schuifpui

Is een accordeon schuifraam toch niet helemaal je ding? Of zoek je misschien een goedkopere optie? Dan kan zijn de onderstaande opties zeker geschikte alternatieven. Deze verschillen vooral qua openingsmechanisme:

 

OPTIE 1: klassiek schuifraam

schuifdeur harmonica

Ook een klassiek schuifraam is een mogelijkheid. In dit geval rolt 1 deurvleugel langs een andere heen. Dit gebeurt vaak langs binnen, waardoor je geen spullen tegen de muur of het raam kan plaatsen. Anders belemmer je een vlotte werking van de schuifpui.

Prijs: € 1.000 à 1.200 (excl. btw, incl. montage) voor een raam in pvc van 2,5 x 2 m. Start hier je aanvraag.

 

OPTIE 2: raam met openslaande deuren

harmonica schuifdeur systeem

Heb je voldoende ruimte binnenshuis of op je terras? Dan is een groot raam met openslaande deuren een smaakvolle keuze. De toepassing lijkt wat op dat van een vouwdeur, maar het schuifdeur systeem is minder complex. Bovendien kan je net zoals bij een vouwdeur het raam volledig openen. Het uitzicht van dit type raam is landelijker en oogt klassieker, maar hoeft daardoor zeker niet in te boeten aan design en isolatiewaarde.

Prijs: € 2.500 à 3.500 (excl. btw, incl. montage) voor deuren in pvc van 2 x 2,5 m. Start hier je aanvraag.

 

Offertes ontvangen?

Schuifpui plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.