Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Schuifdeur op maat

Ben je op zoek naar een unieke schuifdeur voor je woning? Dan kan je een schuifdeur op maat laten maken. Je kan daarbij kiezen uit tal van uitvoeringen en mogelijkheden om je schuifdeur helemaal naar jouw smaak vorm te geven. Maar wat zijn die mogelijkheden nu? Hoeveel kost een schuifdeur op maat? Waar kan je zo’n schuifdeur laten plaatsen? En waar moet je op letten? Je leest het in dit artikel.

Ga snel naar:
Uitvoeringen schuifdeuren op maat
Schuifdeur op maat kosten
Mogelijke toepassingen
Aandachtspunten schuifdeur op maat
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een schuifdeur op maat?

Door een schuifdeur op maat te laten maken, weet je zeker dat deze mooi past in je woning of interieur en volledig afgestemd is op jouw situatie en wensen. Zo geniet je optimaal van:

 • een schuifdeur op maat van de beschikbare ruimte: met een schuifdeur kan je heel wat ruimte besparen, zeker wanneer je die op maat laat maken. Je kiest dan zelf de afmetingen en zit dus niet vast aan de standaard maten voor schuifdeuren. Zo laat je je schuifdeur perfect passen in de beschikbare ruimte in je woning.
 • een schuifdeur op maat van je woning of interieur: heb je een vrij klassieke woning? Of ziet je interieur er juist heel modern uit? Door een schuifdeur op maat te laten maken, kan je deze mooi laten aansluiten bij de stijl van de rest van je woning.
 • een schuifdeur op maat van je persoonlijke wensen: als je een schuifdeur op maat laat maken, heb je heel wat mogelijkheden voor de vormgeving. Je kan deze dus volledig naar jouw smaak ontwerpen. Zo ben je bovendien ook zeker dat je schuifdeur een uniek design heeft.

Schuifdeur op maat laten maken? Via onze offerteservice brengen we je in contact met specialisten in de buurt die jou kunnen adviseren bij de vormgeving van je schuifdeur en deze correct kunnen plaatsen. Start je aanvraag hier.

schuifdeur op maat laten maken

 

Uitvoeringen schuifdeuren op maat

Als je een schuifdeur op maat laat maken, zijn er tal van mogelijke uitvoeringen. We zetten hieronder enkele keuzes op een rij die je kan maken:

 

1. Schuifsysteem

Er zijn verschillende soorten systemen waarmee je schuifdeuren voor buiten kan openen. Bij het meest voorkomende schuifdeursysteem schuif je het beweegbare deel van de schuifdeur gewoon open. De borstels onderaan zorgen voor de dichting. Er bestaan ook hef schuifdeuren, waarbij je de beweegbare vleugel eerst licht moet opheffen. Nadien kan je de schuifdeur makkelijk openen, zelfs wanneer die heel zwaar is. De rubberen dichtingen zorgen voor een erg goede lucht- en waterdichtheid. Tot slot bestaat er voor kleinere schuifdeuren in PVC ook een kiepschuifsysteem, waarbij je het schuivende deel ook op kiep kan zetten.

 

2. Materiaal

Hout, PVC, staal en aluminium zijn de meest voorkomende materialen voor schuifdeuren. Elk materiaal heeft z’n eigen kenmerken. Houten schuifdeuren op maat geven je woning of ruimte een charmante uitstraling en passen bij zowat elke stijl. Een schuifdeur in PVC heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding en lange levensduur. Aluminium is dan weer erg geschikt voor grote glaspartijen in slanke profielen, omdat het een licht en sterk materiaal is. Tot slot kan je ook kiezen voor een stalen schuifdeur. Dit materiaal is duurder dan de andere materialen, maar ook sterker en duurzamer. Ook de look van staal is erg populair.

 

3. Afmetingen

Als je een schuifdeur laat plaatsen, zit je meestal vast aan de standaard afmetingen van schuifdeuren. Met een schuifdeur op maat ben je hier echter volledig vrij in. Je kan dus ook perfect kiezen voor wat meer ongewone afmetingen, zoals een erg brede schuifdeur. Het voordeel hiervan is dat je je schuifdeur perfect kan laten passen in de beschikbare ruimte. Heb je bijvoorbeeld een open kast die je graag wil afsluiten? Dan kan je een schuifdeur laten maken op maat van deze kast, zodat deze één geheel vormen.

 

4. Beglazing

Je kan in je schuifdeur op maat natuurlijk ook beglazing verwerken. Daarbij kies je zelf hoeveel beglazing je wil. Zo kan je bv. gaan voor een volledige glazen schuifwand op maat. Het is aangeraden om te kiezen voor een vorm van hoogrendementsglas, zeker wanneer het gaat om een buitendeur of binnendeur tussen twee ruimtes. Zo verbeter je de isolatie van je woning. Verder zijn er ook nog veel mogelijkheden voor de look van je glas. Denk maar aan mat glas, gezandstraald glas, gehard glas…

 

5. Afwerking

Tot slot zijn er voor je schuifdeur nog tal van mogelijkheden voor de afwerking. Zo kan je meerdere materialen ook in verschillende kleuren en structuren verkrijgen. Denk daarnaast ook zeker na over de eventuele deurklink en andere details of decoratie op je schuifdeur.  Durf daarbij zeker te spelen met verschillende kleuren, vormen en structuren. Zo kan je de ideale schuifdeur op maat samenstellen!

 

Schuifdeur op maat kosten

Gemiddeld beginnen de prijzen voor schuifdeuren op maat vanaf € 700 per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De prijs voor zo’n schuifdeur varieert sterk aan de hand van de uitvoering. Welk materiaal heeft je schuifdeur? Hoeveel beglazing is er? Wat zijn de afmetingen? In de tabel hieronder vind je een overzicht van enkele richtprijzen voor schuifdeuren op maat per materiaal:

Materiaal schuifdeurGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Pvc€ 700 à 900
Hout€ 800 à 1.000
Aluminium€ 1.100 à 1.500
Staal€ 1.400 à 2.000

Benieuwd naar de exacte kostprijs voor jouw schuifdeur? Vraag dan zeker offertes aan bij meerdere specialisten. Zo krijg je een goed beeld van de gangbare prijzen en kan je bovendien ook verschillende voorstellen vergelijken. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen voor een schuifdeur op maat.

 

 

schuifdeur op maat

 

Toepassingen schuifdeuren op maat

Waar kan je nu een schuifdeur op maat laten plaatsen? We zetten enkele mogelijke toepassingen op een rij:

 • Als binnendeur tussen 2 ruimtes: binnen schuifdeuren op maat zijn ideaal om 2 ruimtes in je woning van elkaar te scheiden. Plaats bijvoorbeeld een schuifdeur tussen je badkamer en slaapkamer, of tussen je woonkamer en keuken. Zo kan je van de ruimtes ook weer 1 geheel maken door de schuifdeur te openen.
 • Als deur voor je kast: heb je een inbouwkast? Dan kan je schuifdeuren op maat van die inbouwkast laten maken zodat je deze netjes kan sluiten en deze mooi passen in de ruimte. Ook voor andere kasten zoals kledingkasten, archiefkasten… is een schuifdeurkast op maat ideaal.
 • Als buitendeur: hoewel dit minder vaak voorkomt, kan je een schuifdeur ook als buitendeur gebruiken. Wanneer je een veranda hebt bijvoorbeeld, zijn buiten schuifdeuren op maat ideaal om makkelijk toegang te hebben tot je tuin of terras.
 • Andere: heb je bijvoorbeeld een dressing in je woning? Dan is een schuifdeur op maat ideaal om deze te scheiden van je woonkamer of badkamer. Of wil je je zolder graag als opslagplek gebruiken? Dan kan je een lage schuifwand op maat laten plaatsen onder je schuin dak om de spullen netjes te kunnen opbergen.

 

 

glazen schuifwanden op maat

 

Aandachtspunten schuifdeuren op maat

Als je een schuifdeur wil laten plaatsen, zijn er een aantal zaken waar je best rekening mee houdt. We zetten de belangrijkste aandachtspunten hieronder op een rij:

 1. Hou rekening met je budget

  Schuifdeuren op maat zijn doorgaans duurder dan standaard schuifdeuren. Hoeveel je schuifdeur exact zal kosten, hangt natuurlijk volledig af van je eigen keuzes. Als je op zoek bent naar goedkope schuifdeuren op maat, kies je best voor PVC. Hou dus zeker rekening met je budget bij de vormgeving van je schuifdeur. Een vakman kan je advies geven over hoe je een schuifdeur vindt die binnen je budget past en volledig naar jouw smaak is.

 2. Let op het gewicht van je schuifdeur

  Je eigen vormgevingskeuzes bepalen het gewicht van je schuifdeur. Zo weegt een aluminium schuifdeur voor buiten doorgaans minder dan een houten schuifdeur. Het schuifsysteem stem je dan ook best af op het gewicht van je deur. Bij een zware deur is een hefsysteem aangeraden, terwijl je bij een kleinere PVC schuifdeur voor het klassieke systeem met borstels kan kiezen.

 3. Denk na over het vereiste onderhoud

  Je denkt bij de vormgeving van je schuifdeur op maat ook best even na over het onderhoud. Als je wil besparen op arbeidskosten, kies je best voor een schuifdeur in kunststof of aluminium. Houten schuifdeuren vragen bijvoorbeeld wel wat meer onderhoud.

 4. Bespaar met subsidies

  Wanneer je schuifdeuren op maat laat plaatsen door een erkende vakman kan je in bepaalde gevallen ook aanspraak maken op subsidies. Dat is meestal wel enkel het geval voor buitendeuren met hoogrendementsglas die bijdragen aan de isolatiewaarde van je woning. Een vakman kan je verder informeren over de mogelijke subsidies waarop jij aanspraak maakt.

Laat je schuifdeur installeren door een vakman! Door een vakman in te schakelen ben je zeker van een schuifdeur op maat van jouw persoonlijke wensen en voorkeuren. Een vakman houdt bovendien ook rekening met bovenstaande aandachtspunten, geeft je persoonlijk advies en zorgt voor een correcte plaatsing van je schuifdeur. Vul daarom zeker onderstaand offerteformulier in en ontvang vrijblijvend offertes van experts in jouw buurt:

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.