Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Houten schuifpui

Zoals je al kon lezen bij de schuifpui prijzen is een houten schuifpui vaak het goedkoopst. Hout is een natuurlijk materiaal en sluit daardoor goed aan bij iedere woningstijl. Het hout die voor een houten schuifpui wordt gebruikt is het hardhout ‘meranti’ of de duurdere variant ‘afrormosia’.

De profielen van de houten schuifpui zijn gelamineerde houtlagen omdat deze anders zouden kromtrekken door de te hoge vochtigheid buitenshuis. In dit artikel lees je alles over de houten schuifpui! 

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvende offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Voordelen en nadelen van de houten schuifpui

Alles heeft zijn voor- en nadelen! Zo ook de houten schuifpui…

Voordelen

  • Waarschijnlijk het goedkoopste schuifpui materiaal.
  • Hout isoleert erg goed.
  • Het hardhout (meranti of afrormosia) dat bij houten schuifpuien wordt gebruikt is uitstekend bestand tegen vocht.
  • Je kan het hout in ieder kleur die je maar wenst overschilderen. Er bestaat ook vaak de mogelijkheid om het hout in een bepaalde kleur te laten drenken, zodat de kleur langer bewaard blijft.
  • Relatief goed bestand tegen inbraken.

Nadelen

  • Er is erg veel onderhoud aan een houten schuifpui verbonden. Regelmatig schuren, verven en vernissen.
  • Hout is een zwaar materiaal. Het kan dus wat moeite kosten om de schuifpui open te schuiven.

 

Houten schuifpui prijzen

Houten kozijnen zijn meestal de goedkoopste kozijnen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze geen geld kosten! Afhankelijk van heel wat zaken verschilt de schuifpui prijs natuurlijk. Kies je voor standaardkozijnen? Dan zal je heel wat minder betalen dan houten kozijnen die je op maat laat maken, of die je laat voorzien van allerhande leuke snufjes!

Reken voor een houten schuifpui minstens op zo’n 450 euro. Prijzen lopen makkelijk op naar 3500 euro.

 

Houten schuifpui laten plaatsen

Een schuifpui laten plaatsen is meestal in de prijs inbegrepen. Laten plaatsen wordt dan ook sterk aangeraden. Een schuifpui plaatsen is immers niet eenvoudig, aangezien het uit grote en zware stukken bestaat en aangezien de montage niet eenvoudig is.

 

Offertes ontvangen?

Schuifpui plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.