Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Zwarte schuifdeur

Wil je ruimte besparen met een binnendeur die past bij jouw moderne woning? Een zwarte schuifdeur is dan zeker een goede investering. Bovendien zijn er vele mogelijke uitvoeringen om tussen te kiezen en kan je mogelijk geld besparen door je schuifdeur zélf te plaatsen. Heb je interesse? Lees dan verder!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs zwarte schuifdeur
Zelf zwarte schuifdeur plaatsen of installateur?
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kiezen voor een zwarte schuifdeur?

Monteer je binnen een zwarte schuifdeur in plaats van een standaard deur? Dan profiteer je van meerdere voordelen. Een kort overzicht:

 • Ruimtebesparend: zoals de naam doet vermoeden, beweeg je een schuifdeur in zijn geheel opzij. In tegenstelling tot een traditionele binnendeur heeft deze dus geen draaicirkel en hoef je geen ruimte leeg te laten.
 • Vele mogelijkheden: er zijn dusdanig veel opties dat je een schuifdeur volledig op maat kan laten maken. Zo zijn er meerdere mogelijke materialen, afwerkingen, schuifsystemen en types beglazing om uit te kiezen.
 • Mooie uitstraling: een schuifdeur kan een echte eyecatcher zijn binnen je interieur. Denk bv. aan een zwarte kunststof schuifdeur, gecombineerd met mooie beglazing. Of wat dacht je van een donkere houten deur, afgewerkt met een railsysteem van zwart staal?
 • Gebruiksgemak: een schuifdeur is makkelijk te bedienen en opent vaak wat soepeler. Daarnaast kan zo’n deur niet zomaar dichtklappen door tocht.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Een van onze ervaren installateurs helpt je graag verder. Profiteer van gericht advies en prijzen op maat via onze gratis offerteservice.

 

Mogelijke uitvoeringen van zwarte schuifdeuren

zwarte schuifdeur met glas

Bij het samenstellen van jouw zwarte schuifdeur heb je meer dan genoeg keuzevrijheid. Maar hoe kan je jouw binnendeur dan vormgeven? Enkele factoren op een rij:

 

1. Materialen

Een van de belangrijkste keuzes is het materiaal voor je toekomstige schuifdeur. Een overzicht met de opties:

 • Hout: een houten schuifdeur past eigenlijk bij elk interieur. Het is een natuurlijk materiaal, waardoor elk type woning meteen warmer oogt. Echter zijn deze deuren vaak wel zwaar, aangezien ze in veel gevallen van  massief hout zijn gemaakt (semi-massief of fineer hout is echter ook mogelijk). Klassieke deuren hebben dan een opvallende houtstructuur, terwijl moderne varianten hier juist van afwijken.
 • Aluminium: dit is een wat duurder materiaal, maar dat is niet voor niks. Zo is aluminium zo goed als onderhoudsvrij, erg licht, zeer stevig en goed toe te passen binnen een modern of industrieel huis. Populair zijn zwarte aluminium schuifdeuren met dunne profielen en grote raamwerken.
 • Staal: zwart staal is de perfecte keuze voor een stoere, industriële/moderne schuifdeur. Heb je genoeg budget en is het gewicht geen probleem? Dan profiteer je van een breed scala aan voordelen. Zo is een stalen zwarte schuifdeur duurzaam, hoef je deze bijna niet te onderhouden en gaat hij erg lang mee. Ben je op zoek naar een lichter en goedkoper alternatief? Overweeg dan aluminium.

 

2. Montagesystemen

Ook op vlak van schuifsystemen is er veel mogelijk. Hoe je uiteindelijk te werk gaat, is afhankelijk van het gewicht en het aantal schuifdeuren die je laat ophangen:

 • Enkele schuifdeur: hierbij past een standaard hangend of onderlopend schuifdeursysteem, of je kan het railsysteem onzichtbaar (achter de zwarte schuifdeur of in een verlaagd plafond) verwerken. Daarnaast zijn schuifdeuren die naadloos in een wand verdwijnen érg populair.
 • Dubbele schuifdeur: voor een dubbele schuifdeur kan je kiezen tussen 2 montagesystemen: symmetrisch of parallel. Bij symmetrische systemen zorgt een kabelomloop ervoor dat de schuifdeuren altijd tegelijkertijd hun eigen kant op bewegen. Parallelle schuifdeuren bewegen daarentegen langs elkaar (ook door middel van een kabelomloop), en hebben elk een eigen rail.

 

3. Afwerking

Naast de kleur kan je een zwarte schuifdeur nog op andere manieren afwerken. Zo zijn schuifdeuren beschikbaar in verschillende structuren (afhankelijk van het gekozen materiaal), is deurbeslag geheel op maat te maken met bv.  een remsysteem, versieringen, … Je kan een schuifdeur zelfs automatiseren.  Een specialist geeft je graag gericht advies over de mogelijkheden.

 

4. Beglazing

Ten slotte moet je overwegen of je een zwarte schuifdeur met glas wil. Zo’n glazen schuifdeur zorgt ervoor dat de 2 aangesloten kamers groter lijken en natuurlijk  in elkaar overlopen. Mogelijke opties zijn melkglas, mat glas, gekleurd glas, … Daarnaast kan je beglazing versieren door het te laten etsen of zuren. Voordelig is ook dat je je schuifdeur binnen niet hoeft te isoleren en je dus geen hoogrendementsglas nodig hebt.

 

Hoe stel ik mijn zwarte schuifdeur samen?

Wat is de ideale schuifdeur, rekening houdend met je persoonlijke wensen, woning en budget? Ben je nog niet zo zeker van je zaak, dan raden we altijd aan om offertes te vergelijken. Zo kom je vrijblijvend in contact met 2 à 3 experts in je buurt, die je dan voorzien van gericht advies en prijzen op maat. Begin met vergelijken.

 

Prijs zwarte schuifdeur

De kostprijs voor een zwarte schuifdeur is vooral afhankelijk van het gekozen materiaal en ligt gemiddeld tussen € 800 à 2.000 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Een overzicht met gangbare richtprijzen per materiaal:

Materiaal zwarte schuifdeurPrijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Hout€ 800 - 1.000
Aluminium € 1.100 - 1.500
Staal€ 1.400 - 2.000

LET OP: deze prijzen zijn enkel ter indicatie. Zo kunnen de kosten variëren van expert tot expert, op basis van de moeilijkheidsgraad van de klus, … Ook voorrijdkosten spelen een rol. Vergelijk daarom vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Zelf zwarte schuifdeur plaatsen of installateur?

Er zijn tegenwoordig veel schuifdeuren op de markt die je zelf kan plaatsen. Je spaart zo de arbeidskosten van een vakspecialist uit, maar fouten bij de plaatsing zijn niet uitgesloten. Daarom blijft een expert in de meeste gevallen meer dan de moeite waard, vooral voor complexere installaties. Je profiteert zo van:

 • Efficiënte plaatsing: een specialist weet alles van schuifdeuren en kan je installatie zonder problemen plaatsen. Dit doet hij dan op correcte wijze én snel.
 • Professioneel advies: wat voor railsysteem heb je nodig voor jouw gewenste installatie? Heb je ruimte genoeg voor een dubbele schuifdeur? Welke materialen gebruik je? Een expert ontzorgt je van aankoop tot plaatsing.
 • Kwalitatieve materialen: een specialist werkt alleen met de beste materialen en gebruikt professioneel gereedschap. Ook kan hij de benodigde materialen voor je schuifdeur vaak voor een lagere prijs inkopen.
 • Garantie: met een professionele installateur profiteer je van garantie op de geleverde schuifdeur en de plaatsing. Zorg wel dat dit concreet is opgenomen in de offerte. Mocht er dan iets misgaan tijdens de installatie, dan betaalt de expert eventuele extra kosten.

 

Offertes vergelijken = geld besparen

Of je een schuifdeur nu helemaal zelf plaatst of het harde werk aan een installateur overlaat, offertes vergelijken is altijd aan te raden. Zo kan je adviezen en prijzen naast elkaar leggen en ben je zeker van de juiste schuifdeur voor een eerlijke prijs. Interesse? Start je aanvraag gemakkelijk en snel via het onderstaande offerteformulier.

 

 

Offertes ontvangen?

Een schuifdeur of ander type binnendeur plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.