Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Schuifdeur-info.nl Info & inspiratievoorbeelden van schuifdeuren en schuifpuien.
Schuifdeur-info.nl
banner image

Glazen schuifpui

Een schuifpui bestaat vrijwel altijd uit een kozijn uit een bepaald materiaal (hout, aluminium of kunststof) met daarin glasvensters. Door voor een glazen schuifpui te kiezen, krijg je veel meer licht binnen en heb je altijd een prachtig uitzicht. Vroeger werd gebruik gemaakt van dubbel glas, maar in zowat alle glazen schuifpuien die nu worden geplaatst zit alleen nog hoogrendementsglas of HR+ glas.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw project? Ontvang vrijblijvende offertes van erkende plaatsers via de offertepagina.

 

Hoogrendementsglas in een schuifpui

Hoogrendementsglas wordt gebruikt omdat het bijna perfect isolerend glas is. HR glas isoleert tot vijf keer beter dan enkel glas en tot drie keer beter dan dubbel glas. Hoogrendementsglas is dubbel, of driedubbel glas, met daartussen een onzichtbaar edelgas zoals argongas of kryptongas.

Zonnestralen die op dit glas schijnen worden bijna volledig weerkaatst, waardoor je nooit last zal hebben van een te hete ruimte. Ook omgekeerd zal de verwarming niet door het glas heen kunnen filtreren en zal je dus geen extra energie moeten verbruiken om je temperatuur op peil te houden.

 

Soorten hoogrendementsglas in een schuifpui

Er zijn drie types HR glas die in een schuifpui kunnen worden geplaatst. HR, HR+ en HR++. Hoe meer +’jes, hoe beter het glas isoleert.

HR glas is de goedkoopste en basisvariant van deze isolerende beglazing. Tussen de twee glasplaten zit droge lucht en op een van de twee ruiten zit een metalen coating om de isolatie te verbeteren.

HR+ glas is nog beter dan het gewone HR glas. Net zoals het HR glas zit ook tussen de glaslagen een laag droge lucht en op een van de glasplaten zit wederom een coating. De coating bij HR+ glas is echter van een ander materiaal, die nog beter isoleert.

Gegarandeerd het beste isolatieglas is het HR++ glas! In plaats van droge lucht zit hier een speciaal gas zoals argongas of kryptongas tussen de glasplaten.

 

Voordelen en nadelen van hoogrendementsglazen schuifpuien

  • + Zeer goede isolatie! De energiefactuur wordt aanzienlijk verlaagd.
  • + Hoogrendementsglas lijkt net op gewoon glas, je ziet er dus niets van.
  • + De aankoopkost van hoogrendementsglas is snel terugverdiend!
  • + Je hebt meer comfort als je kiest voor HR-glas! Je krijgt immers geen vervelende warmte- of koudestralen meer in je huis!
  • – Hoogrendementsglas heeft een duurder prijskaartje dan dubbel glas.

 

Offertes ontvangen?

Schuifpui plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte plaatsing en mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.