Schuifdeurbeslag
Een schuifdeurbeslag is een combinatie van verschillende onderdelen van een schuifdeur. Het schuifdeurbeslag wordt bovenaan de deuropening geplaatst, waarin de schuifdeuren zullen worden geleid met behulp van de schuifdeurwieltjes.
Het beslag houdt de volledige deur in bedwang. Het is dus belangrijk dat je een schuifdeurbeslag hebt die het gewicht van de schuifdeur kan dragen. Let ook altijd op bij de breedte en deurdikte. Niet alle schuifdeurbeslagen kunnen immers worden toegepast bij iedere schuifdeur.
Op zoek naar een schuifdeurbeslag? Bekijk en vergelijk het volledige aanbod in de webshop.
Opties schuifdeurbeslag
Bij sommige schuifdeurbeslagen kan je allerlei ergonomische en leuke opties laten integreren. Zo zit er op bepaalde schuifdeurbeslagen een remsysteem, die ervoor zorgt dat de schuifdeur nooit te hard wordt toegeslaan. Dit verlengt de levensduur van je schuifdeur aanzienlijk.
Hou je van comfort en wil je niet telkens de deur achter jou sluiten? Kies dan voor een automatische schuifdeur. Door een lichte motor en een sensor bij het schuifdeurbeslag te integreren, open de schuifdeur automatisch en sluit ze ook vanzelf als je door de deuropening bent gelopen.
Tips bij zelfinstallatie schuifdeurbeslag
Wil je de aannemers wat werk besparen en zelf het schuifdeurbeslag al volledig installeren? Of ben je van plan om te werken met een schuifdeur doe-het-zelf pakket? Neem dan zeker de onderstaande tips even door!
- Zorg er altijd voor dat het schuifdeurbeslag perfect recht en waterpas hangt ten opzichte van de vloer. Als je niet over een waterpas beschikt kan je dat trouwens ook opmeten met je mobieltje. Met een Iphone ga je naar je kompas applicatie en vervolgens swipe je naar rechts.
- Laat je voldoende informeren en lees de bijsluiter over het schuifdeurbeslag grondig door! Een schuifdeurbeslag kan niet worden gebruikt voor ieder type deur!
- Laat altijd voldoende ruimte over zodat correcties later nog kunnen worden gemaakt, indien nodig.
- Ga geconcentreerd te werk. Haast en spoed is zelden goed!
- Indien je geen of weinig ‘doe-het-zelf-ervaring’ hebt, is het misschien beter om de klus te laten klaren door een vakman. Je kan natuurlijk ook altijd beroep doen op een familielid of buur.