Schuifdeursysteem
Een schuifdeursysteem is het systeem dat wordt gebruikt om de schuifdeuren soepel en vlekkeloos te laten werken. Het bestaat uit alle onderdelen die nodig zijn om de schuifdeur open en toe te laten schuiven. Vaak vind je schuifdeursystemen ook terug in handige doe het zelf pakketten.
Op zoek naar een schuifdeursysteem? Bekijk en vergelijk het volledig aanbod in de webshop.
Schuifdeursysteem onderdelen
Een schuifdeur zit in een frame van een metaal, aluminium, hout of een sterk type kunststof.
Afhankelijk van het type schuifdeur zal de schuifdeur bovenaan twee wieltjes (hangrollen) hebben zitten die de deuren zo open doen schuiven, of twee “onzichtbare” wieltjes aan de schuifdeur, die vervolgens in een rail zullen komen te zitten en zo de deuren laten open ‘rollen’.
Bij elk van deze systemen zal je altijd rails nodig hebben om de schuifdeur mooi af te werken. Deze rails komen boven en onder de deuren te staan, om de deuren zo zonder problemen naar de zijkanten te leiden.
In zo’n pakket voor een schuifdeursysteem zitten allerlei onderdelen. Een rail, schuifdeurgeleiders, schuifdeurwieltjes en schuifdeurbeslag. In het onderstaande filmpje zie je alle materialen en hoe ze werken.
Mogelijkheden tot het beveiligen van uw schuifdeur
Schuifdeuren hebben u veel te bieden, zo zorgen ze voor meer licht in uw kamers, wordt er meer frisse lucht naar binnen gevoerd en kunt u eenvoudig van en naar uw tuin lopen. Ideaal!
Toch heeft een schuifdeur ook een nadeel, het is namelijk vaak een risicovol punt in veel woningen. Inbrekers kunnen de schuifdeur eenvoudig openbreken, met alle gevolgen van dien. Gelukkig bestaan er tegenwoordig voldoende mogelijkheden tot het beveiligen van jouw schuifdeur.
Schuifdeur beveiligen tegen inbraak
Vanzelfsprekend is het allereerst essentieel om te kiezen voor de juiste sloten op de schuifdeur in uw woning. Momenteel zijn er twee sloten erg populair op schuifdeuren: oplegsloten en zogenaamde schuifpuibalken. De werking van beide sloten lijkt sterk op elkaar, met het verschil dat een oplegslot bij het draaien van het slot een balkje tussen twee contactpunten legt en er bij schuifpuibalken een staafje in een cilinder wordt geduwd.
Kijk bij de aanschaf van sloten altijd of deze gekeurd zijn met het politiekeurmerk, om zeker te zijn van een veilige keuze. Mocht u twijfelen, dan kunt u zich laten adviseren door een erkende slotenmaker.
Naast het kiezen voor de juiste sloten, bestaan er andere mogelijkheden om uw schuifdeur zo goed mogelijk te beveiligen. Zo kunt u aan de achterzijde van de deuren een anti-inbraakstrip plaatsen, waarmee het vrijwel onmogelijk wordt om de ramen uit het kozijn te wrikken. Ook zogenaamde paddestoelnokken zijn populair.
Hierbij worden twee of meer extra contactpunten geplaatst tussen de deur en het kozijn, die zijn het draaien van het slot in elkaar schuiven. Een inbreker zal nooit de moeite nemen om al deze contactpunten te forceren, dat zou immers teveel de aandacht kunnen trekken.